Nu știi ce modalitate de finanțare să alegi pentru noua ta mașină? Dacă nu poți plăti cu banii jos, un leasing sau un credit auto pot să fie o opțiune interesantă pentru tine. Alegerea unui leasing sau a unui credit auto va depinde de obiectivele și de bugetul fiecăruia.

Dacă nu dispui de mulți bani, ai putea lua în considerare varianta leasingului, deoarece ratele lunare de închiriere sunt mai mici decât cele pentru un împrumut. De asemenea, un leasing auto de la un dealer auto sh va fi pe placul celor cărora le place să schimbe periodic vehiculele, deoarece la sfârșitul contractului pot returna mașina și apoi pot lua un nou leasing pentru a conduce o mașină nouă. Creditul auto se adresează automobiliștilor care doresc să dețină un vehicul și nu doar să-l folosească. Acesta este popular printre persoanele care doresc să aibă libertatea de gestionare a vehiculului lor.

Creditul auto pentru un plus de siguranță

Chiar dacă o masina in leasing este din ce în ce mai preferat de către multă lume, foarte mulți încă preferă aspectul mai securizant al unui credit auto. Mizând pe un credit auto îți poți finanța mașina pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp în funcție de modalitățile pe care le preferi pentru vânzare auto. Avantajul unui credit auto este că devii proprietarul imediat al mașinii, ceea ce înseamnă un plus de siguranță pentru cumpărător.

În calitate de proprietar, poți folosi mașina așa cum dorești, fără restricții de kilometraj. Poți chiar să o vinzi atunci când considerați că este oportun să faci acest lucru. În plus, îți poți permite mai ușor o mașină de lux cum ar fi un BMW second hand.

Leasingul pentru o plată lunară mai avantajoasă

Leasingul este o metodă de finanțare care îți permite să închiriezi o masina de vanzare. Acest lucru înseamnă că nu devenii proprietarul vehiculului, ci doar îl utilizezi și plătești o taxă lunară de închiriere în conformitate cu termenii contractului. Leasingul durează între 1 și 5 ani și necesită plata unei prime inițiale de 15% din prețul vehiculului la începutul contractului, deși această practică este din ce în ce mai des abandonată. În funcție de tipul de leasing pe care îl alegi, ai posibilitatea de a deveni proprietarul vehiculului la sfârșitul contractului de leasing. În acest sens, va trebui să plătești valoarea reziduală a bunului, așa cum se menționează în contract. Reține că pentru un an este stabilit un kilometraj provizoriu, care trebuie respectat pentru a nu suporta penalități. Avantajul leasingului este că beneficiezi de o rată lunară mai avantajoasă.

Credit auto sau leasing- poți alege în funcție de profil

Alegerea metodei de finanțare depinde de profilul tău. Dacă ai o capacitate de rambursare redusă, cel mai bine este să te orientez către leasing. Este, de asemenea, soluția ideală dacă dorești să schimbi periodic mașina. Cu toate acestea, dacă în cele din urmă te decizi să cumperi proprietatea, va trebui să optezi pentru un credit auto.

Sursa foto: freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri