Agri Trade Summit 2024, organizat de AgriColumn și Godmother, se va desfășura pe 22 Februarie, la București - în Hala Laminor, urmărind să reafirme rolul strategic al României în agribusiness-ul global.

Evenimentul va aduna importanți jucători din piața cerealelor, incluzand fermieri, traderi, procesatori și distribuitori de top și va combina paneluri de discuții și workshopuri, cu o secțiune extinsă de standuri expoziționale. Vor fi abordate teme actuale cu impact major în agribusiness, într-un dialog între analiști reputați și jucători majori din piața agricolă locală și internațională.

În timp ce 750 de participanti din 17 țări (România, Franța, Republica Moldova, Irlanda, Israel, Serbia, Turcia, Spania, Grecia, UK, Elveția, Cehia, Ucraina, Germania, Bulgaria, Ungaria și Austria) și-au asigurat deja biletul la Agri Trade Summit 2024, organizatorii estimează un public ce va depăși 1000 de persoane, peste 30 de companii, organisme și asociații locale și internaționale, din care peste 25 business-uri de profil expozante.

”Agri Trade Summit s-a născut din dorința de a poziționa România, fermierii săi și toți operatorii din Agribusiness, într-un cadru comun. Pentru că toată lumea trebuie să se întâlnească față în față, să discute business, să se cunoască. Până acum, comunitatea de business agricol românească nu avea un astfel de context, dar acum, la a doua ediție a evenimentului, trebuie să recunoaștem că România a devenit un punct de interes maxim în bazinul Mării Negre” a declarat Cezar Gheorghe, Co-Organizator Agri Trade Summit, Analist, Expert în comerțul cu cereale și Fondator AGRIColumn.

”Agribusiness-ul este un sector care nu doar generează valoare în sine, ci și modelează o multitudine de alte piețe, inclusiv publicitatea. Cu peste 15 ani de parteneriate valoroase alături de principalii jucători din domeniu, Godmother este mândră să contribuie activ la acest fenomen dinamic. Agri Trade Summit 2024 este un eveniment prin care ne aducem aportul la modernizarea industriei agricole, din toate perspectivele, contribuind astfel la evoluția sectorului agribusiness." a declarat Valentin Văcăruș, Co-Organizator Agri Trade Summit, Expert în Comunicare și Partener Godmother.

Printre vorbitorii de top care vor sublinia rolul României ca important producător și exportator în regiune, cu impact și la nivel global, se numără reprezentanți de seamă ai autorităților:

  • Mircea GEOANA, Secretar General adjunct NATO
  • Janusz WOJCIECHOWSKI, Comisarul European pentru Agricultură din partea Comisiei Europene
  • Norbert LINS, Președintele Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European

Prezentările și workshop-urile legate de ultimele tendințe, provocări și practici de succes în Agribusiness vor fi oferite de distinși invitați internaționali, în acest an:

  • Alexander BOBYLOV - Agricultural products and business development manager Euronext
  • Jaime Nolan MIRALLES - SVP Clearing & Execution EMEA Ags & Biofuels StoneX
  • Franck LOSCHI, Commercial Director of Cooperative Agricole Lorraine, Franța
  • Philippe STRABACH, Farmer and Administrator of Cooperative Agricole Lorraine, Franța

Printre vorbitorii români care își vor aduce contribuția la eveniment, pe cele două scene, amintim:

  • Jean IONESCU, Country Leader Corteva România și Republica Moldova
  • Roxana GĂMAN, Country Manager Sugar Beet KWS România și Alexandru BĂICEANU - Marketing Manager KWS
  • Rodica CATA - Director Comercial Romtextil
  • Cătălina DOGARU- Regional Environmental Markets Specialist Cargill și Mihail HUCIU - Conservation Agronomist Cargill
  • Radu-Vasile OLTEAN, Head of Trading – EASTGrain
  • Sorin BELU, Manager Comercial în cadrul Ameropa Grains SA si Gheorghe TURCU Senior Trader
  • Cezar GHEORGHE - Fondator AGRIColumn
  • Sorin VĂLEANU, Regional Manager CEE Deutsche Leasing
  • Alexandru SAVIN - CEO ROCA AGRI RDF
  • Ana SAMUILĂ, Head of Agribusiness & Food BCR

Andra PÂRVAN, Director General Agrinvest Credit IFN și Daniel FLORESCU, CEO Agrinvest
Andrei VLĂDOI – Sales Manager Morami
Leonardo LAMBREA – CEO UBM AGRI România
Aceștia vor aborda teme precum: provocările sectorului Agribusiness în 2024, sustenabilitate și inovație în agricultură, importanța programelor de ameliorare locale, liantul dintre fermieri și consumatori, soluțiile de finanțare pentru Agribusiness și studii de caz relevante din industrie sau partenerii de încredere ai fermierilor români.

De asemenea, în cadrul a două dezbateri publice, care se vor desfășura sub formă de panel, Fermieri și Traderi, respectiv ROMÂNIA – FRANȚA, Diferențe comportamentale în Trading,

România va fi reprezentată de nume precum: Alexander DEGIANSKI – Co-owner FOREST AND BIOMASS ROMANIA, Cosmin IANCU- PICMAR PROD COM, Gabriel STANCIU – S.C.SISMAD AGRO S.R.L., Răzvan AVRAM – Green AGRO CROP, Claudiu JURUBIȚĂ – COOP AGRO ACTIV și Răzvan PRELIPCEAN – Fermierii Iscusiți, Marin IORDACHE – AGRO TOTAL, Bogdan SOARE – SANAGRO Slobozia.

Agri Trade Summit are alături, în calitate de parteneri, Corteva Agriscience™ (Gold), KWS (Gold), Ameropa (Silver), Agrinvest și Agrinvest Credit (Silver), AlDahra (Silver), COMVEX (Silver), East Grain (Silver), UBM (Silver), Morami (Silver), Deutsche Leasing (Silver), Mewi (Silver), Roca Investment (Silver), BCR (Silver), Maria Group (Silver), Romtextil (Silver), Precom Agro (Silver), precum și trei din „companiile ABCD”, liderii tradingului de cereale la nivel mondial: ADM (Silver), Bunge (Silver) și Cargill (Silver). În plus, LAPAR, UNCSV, FAPPR si Clubul Fermierilor Români - unele dintre cele mai mari asociații de fermieri din România susțin Agri Trade Summit, în calitate de organizații partenere.
Acestea din urmă vor fi reprezentate, pe scena principală a evenimentului, de Alexandru BACIU- Executiv LAPAR, Mircea BĂLUȚĂ - Președinte UNCSV, de Theo ICHIM-Președinte Forumul APPR și de Florian CIOLACU- Director Executiv CLUBUL FERMIERILOR ROMÂNI.

Evenimentul este sprijinit în calitate de parteneri media de către: AGRO TV, 9am.ro, AgribusinessJob, AGROBIZNES, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol, Gazeta de Agricultură, New Money, Retail.ro, BIZ, Revista Fermierului, România Agricolă, Start#Up, wall-street.ro, Agrimedia, Miller Magazine, TechnoMarket, Radio România Actualități, Line Media și AgroImpact, precum și de media TRUST, în calitate de partener de monitorizare.
Biletele de participare la Agri Trade Summit pot fi achiziționate prin intermediul site-ului dedicat https://agritradesummit.ro/bilete/ , iar biletele achiziționate prin intermediul asociațiilor de fermieri beneficiază de un preț special, cu discount.

AGRIColumn este un furnizor de servicii complexe și complete în Romania și în țările riverane Dunării, iar raportul de piață AGRIColumn este o inițiativă unică în Agribusiness-ul românesc. Prin numerele publicate săptămânal analizăm piața la nivel local, regional și global pentru principalele mărfuri (grâu, porumb, semințe de floarea-soarelui, semințe de rapiță, boabe de soia etc.), facem previziuni pe termen mediu și scurt și oferim informații în exclusivitate despre statusul real al pieței la nivel regional si global.
Raportul AGRIColumn este folosit ca instrument de lucru de companii din România, Serbia, Ungaria, Bulgaria și Turcia și utilizat ca mediu de informare corectă de către Guvernul României, instituția Prezidențială și de către Ministerul Agriculturii. În plus, AGRIColumn este citat adesea de către Reuters, Bloomberg, Financial Times, iar cifrele sale sunt confirmate prin rapoartele USDA.

AGRIColumn este generator de soluții în Fermele din România, un mediu educativ ce transfera know-how către entități juridice prin programe complexe de instruire în Agribusiness și un generator de procese de învățare pentru noile generații de fermieri în cadrul programelor Tineri Lideri in Agricultura și Antreprenor 4.0, susținute de către Clubul Fermierilor Români.

Despre Godmother
We are brand-experience artisans.

Godmother înseamnă pasiune. Pasiune pentru crearea unor experiențe de brand pozitive, bazate pe conexiuni profunde între brand și consumator. Ne propunem să inspirăm audiențele prin campanii (evenimente, activări in-store sau digitale) care oferă valoare, sunt relevante și de impact atât pentru consumator cât și pentru brand.
Godmother este o agenție de publicitate cu 24 de ani de experiență, peste 1000 de evenimente implementate și o echipă de profesioniști seniori pentru care implementarea impecabilă, inovarea și perfecționarea constantă reprezintă standardul.

Godmother are o experiență relevantă în domeniul Agribusiness, atât din perspectiva organizării de evenimente și de campanii de comunicare pentru jucători de top din domeniul agriculturii, cât și în calitate de organizator de evenimente dedicate industriei, cel mai recent dintre acestea fiind VirtualAgro, cel mai mare târg virtual de agricultură din România, care a avut loc la finalul lunii mai 2021.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri