CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierul, în cadrul unei scheme de ajutor de stat lansate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin care fermierii pot beneficia de granturi pentru subvenţionarea dobânzilor la credite.

"Creditul Fermierului este funcţional, fiind îndeplinite toate procedurile legislative şi toţi paşii procedurali, iar CEC Bank este printre băncile care au semnat deja convenţiile pentru acordarea creditelor. (...)", a declarat Bogdan Alexandrescu, director al Direcţiei AGRI din CEC Bank, potrivit unui comunicat al băncii.

Perioada de creditare este de maximum 60 luni, iar beneficiarii acestui Program sunt persoanele juridice, în calitate de fermieri, care desfăşoară activităţi în domeniul agricol vegetal/zootehnic prin Codurile CAEN 011 - 015, care cuprind cultivarea plantelor nepermanente, a plantelor din culturi permanente, a plantelor pentru înmulţire, creşterea animalelor şi activităţi în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creşterea animalelor).

Destinaţia creditului este pentru finanţarea activităţii curente în domeniul agricol, cu excepţia activităţilor de comerţ. Valoarea facilităţii de credit se stabileşte şi va fi corelată cu necesarul de capital de lucru al firmei şi în funcţie de cifra de afaceri/valoarea încasărilor (în cazul PFA/IF/II).

Dobânda este standard este ROBOR 3M + 1,95 puncte procentuale.

Rata dobânzii prevăzută se suportă astfel: valoarea reprezentând ROBOR la 3 luni - de către bugetul de stat, prin bugetul MADR (în limita ajutorului maxim de 280.000 euro/beneficiar prevăzut de Cadrul temporar Ucraina); valoarea reprezentând marja (de maximum 1,95% pe an) - de către beneficiarul creditului.

Conform convenţiei de implementare încheiată între Bancă şi FGCR, pentru beneficiarii eligibili se va estima partea din rata dobânzii reprezentând valoarea ROBOR la 3 luni, care reprezintă ajutorul de stat. Acesta se cumulează cu orice alte scheme de sprijin finanţate de la bugetul de stat - Cuantumuri limitate ale ajutoarelor din Cadrul temporar Ucraina, fără a depăşi echivalentul în lei al sumei de 280.000 de euro/beneficiar.

Participă și tu la evenimentul Agricultura viitorului, care va avea loc pe data de 23 aprilie, la hotelul Sheraton, în prezența autorităților din domeniu, dar și a fermierilor, a producătorilor locali și a reprezentanților din retail.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri