Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a fost mic întreprinzător "într-o perioadă destul de haotică" şi ştie ce înseamnă nopţi nedormite "gândindu-te cum să plăteşti creditul, dar să dai şi salariile angajaţilor la timp cu toate taxele aferente statului", scrie Agerpres.

"Stimaţi antreprenori, vă cer acum să fim împreună pentru a construi o Românie corectă, o Românie ordonată, o ţară care să fie corectă cu toţi contribuabilii săi, să fie corectă cu cei care şi-au sacrificat timpul petrecut cu familia, energia şi sănătatea pentru a construi companii solide care produc româneşte. Şi eu am fost mic întreprinzător într-o perioadă destul de haotică. Şi eu am făcut credit la bancă cu o dobândă de 158%. Ştiu ce înseamnă nopţi nedormite gândindu-te cum să plăteşti creditul, dar să dai şi salariile angajaţilor la timp cu toate taxele aferente statului. În mine, în acest Guvern şi în această coaliţie veţi avea un aliat. În primul rând vom continua să alocăm în economia României cel mai mare volum de resurse financiare pe care şi le poate permite statul român", a spus Ciolacu la cea de-a XXXI-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România.

El a menţionat că reprezentanţii coaliţiei vor face tot posibilul pentru a-i avantaja pe producătorii români atunci când vine vorba de finanţare, ajutoare, garanţii şi scheme de sprijin acordate de statul român.

"Ştiu că în sală sunt sute de producători de-ai noştri, naţionali, regionali sau locali. Vă spun cât se poate de sincer, vreau să ajut din toate puterile mele, sunt gata să merg în toate judeţele ţării pentru a susţine firme mici şi mijlocii din toate domeniile, aşa cum voi folosi orice ocazie ca să îi îndemn pe toţi românii să cumpere româneşte. Sunt ferm convins că doar prin productivism şi patriotism economic putem dezvolta această ţară. În acelaşi timp, vă chem să construim împreună o ţară ordonată, o ţară în care regulile sunt respectate de toată lumea. În care cei ce îşi plătesc cinstit taxele, lună de lună, să nu se simtă umiliţi de aşa-zişii şmecherii care fac averi uriaşe, peste noapte, din evaziune fiscală. Este nedrept ca marea majoritate a firmelor româneşti să se chinuie pentru a respecta cu sfinţenie data de 25 a fiecărei luni, dar în acelaşi timp statul român să tolereze găştile care drenează TVA-ul sau alte taxe datorate bugetului", a afirmat premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că Fiscul este cel care trebuie să se reorganizeze şi să lupte, în mod real, împotriva evaziunii, iar digitalizarea de care se tot vorbeşte de ani de zile "trebuie să devină realitate".

Sursa foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri