Într-o eră în care tehnologia evoluează rapid și se integrează în activitățile noastre zilnice, este necesară o pregătire strategică a forței de muncă pentru a răspunde cerințelor pieței. Această provocare devine chiar mai presantă în țările cu deficite semnificative de forță de muncă, precum România.

În România, scăderea numărului de tineri activi pe piața muncii și nivelul ridicat de abandon școlar reprezintă puncte vulnerabile care afectează piața muncii în mod semnificativ. Problema este amplificată de prezența unor inegalități pronunțate între zonele urbane și cele rurale, cu impact major asupra accesului la educație și oportunități de angajare.

În acest context, Smartree, jucător cheie în segmentul serviciilor de outsourcing de salarizare și administrare de personal din România împreună cu Teach For Romania au lansat revista 15 sub 15, care aduce în prim-plan 15 povești inspiraționale ale tinerilor sub 15 ani și eforturile lor remarcabile de a-si sustine financiar familiile. Această inițiativă are ca scop lupta împotriva abandonului școlar și susținerea formării unei forțe de muncă viabile pentru viitorul economiei prin sprijin financiar acordat proiectelor Teach For Romania.

Companiile pot juca un rol esențial în această inițiativă prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit către programele educaționale ale Teach For Romania din mediul rural. Investind în educație și în profesori motivați, contribuim la formarea unei generații de profesioniști pregătiți pentru provocările pieței muncii din viitor. Un gest mic poate avea un impact semnificativ asupra viitorului copiilor și al economiei noastre.

Descoperă mai multe despre poveștile inspiraționale ale acestor tineri ambitiosi si descarca de pe www.15sub15.ro formularul prin care poți dona pentru educația din România.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri