Industria siderurgică se află într-un proces de schimbare radicală pentru a face tranziția către o industrie modernă producătoare de oțel verde și cu un nivel ridicat de automatizare și digitalizare. Planul Liberty este în mod aparte unul ambițios, acela de a realiza 30 de ani de progres în mai putin de un deceniu. Ceea ce întâmplă azi, la Galați, are puterea de a transforma România în urmatoarele decenii, căci cei care pot schimba modul de prelucrare al oțelului vor remodela viitorul. În episodul cu numărul 4 aflăm împreună ce înseamnă să fii inginer la Liberty Galați și de ce merită să-ți aduci contribuția la un produs pe care toată lumea îl apreciază.

Liberty Galați și wall-street.ro lansează „Change Maker”, un proiect editorial inovator care promovează profesioniștii din industria siderurgică și lideri ai schimbării, totodată, ce transformă producția tradițională de oțel în GREENSTEEL un material sustenabil, cu amprentă neutră de carbon. În timp ce organizațiile și guvernele din întreaga lume încearcă să țină cu pasul cu schimbările rapide de ordin climatic, Liberty Galați și-a setat deja planuri ambițioase și anume să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2030, cu 20 de ani înaintea competitorilor săi. Compania investește în mod activ în educația noilor generații care îi vor trece pragul la Galați, pentru a crea viitorii lideri și specialiști în industria siderurgică. Prin programul sau GRADUATES, absolvenții universităților tehnice sunt invitați să contribuie la decarbonizarea acestei industrii.

Privind spre 2030, lucrăm activ la planul de dezvoltare și transformare al Liberty Galați și al industriei din România, bineînțeles. GREENSTEEL va oferi și locuri de muncă de calitate noilor generații, va transforma industria așa cum o știm acum și, bineînțeles, și comunitatea în care trăim. Tinerii vor avea parte de o industrie modernă și sustenabilă, pe care noi o construim acum.

Valentin Faraon, Manager Energy & Utilities Department Liberty Galați

Sebastian Gheorghiță este inginer automatist de aproape de trei ani și jumătate în cadrul Liberty Galați unde se ocupă de mentenanța echipamentelor de comunicațiilor, precum și de inspecția asupra echipamentelor cu termocamera. Spune că la Liberty Galați, cel mai mult îl încântă faptul că a fost implicat în proiecte cu impact pentru societatea din care face parte și că provocările întâmpinate și soluțiile la care a lucrat l-au ajutat să se perfecționeze și să devină un bun profesionist.

„Ca tânăr am privit mereu cu admirație activitatea companiei care este un operator economic major în România. Reușind să fac parte din echipa Liberty este un câștig enorm pentru dezvoltarea mea profesională. În această companie întâlnesc noi provocări și învăț lucruri noi ceea ce ajută să devii un specialist bun”, povestește Sebastian Gheorghiță, Automation Engineer Liberty Galați.

Liberty promovează un mediu de lucru în care nu doar seniorii îi învață pe tineri, ci și invers, pentru că învățarea nu se oprește niciodată, indiferent de vârstă. Prin învățare permanentă, Liberty Galați s-a angajat deja să promoveze îmbunătățirea continuă a proceselor și produselor sale, precum și a competențelor angajaților. Vasile Grigoraș, Head of Maintenance, Energy & Utilities Section la Liberty Galați lucrează de peste trei decenii în cadrul companiei și spune că rezonează mult cu expresia „niciodată nu le știi pe toate”.

„Activez în cadrul companiei de peste 30 de ani și am funcția de șef secție mentenanță. La meseria mea îmi place că în fiecare zi există o nouă provocare și o nouă oportunitate de a învăța, chiar dacă considerăm că știm de toate. Niciodată nu le știm perfect pe toate”, adaugă specialistul.

Liberty Steel Group intenționează să investească până la 1 miliard de euro în transformarea Liberty Galați într-un producator GREENSTEEL pentru a construi un viitor verde în industria oțelului și în comunitățile care depind de această companie. Aceste planuri includ instalarea a două cuptoare hibride cu arc electric, montarea unei instalații de reducere directă a fierului, precum și a unui laminor integrat MI.DA, ce poate crește producția combinatului cu până la 4 milioane de tone pe an. Așa că procesele și experiențele noi nu lipsesc niciodată de la Liberty Galați, locul care formează constant specialiști noi și care îi așteaptă pe tineri cu brațele deschise.

Pentru mine, principalul avantaj este că învăț mereu lucruri noi alături de o echipă profesionistă. De asemenea, apreciez faptul că se investește în modernizarea platformei siderurgice și se pregătesc multe proiecte inovatoare. Apreciez, de asemenea viziunea Liberty de a deveni unul dintre cei mai ecologici producători de oțel din lume până în 2030. Cred că acest lucru va fi foarte important pentru noi, în Galați, dar și pentru oamenii din România, dar și din Europa.

Dumitru Danu, Electrical, Foreman Utility Plan Liberty Galați

Liberty Galați este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă. Oțelul de la Galați se regăsește în multe dintre proiectele majore de infrastructură ale României: noul pod peste Dunăre de la Brăila, podul feroviar care leagă Aeroportul Internațional „Henri Coandă” de Drumul Național 1 (DN1), dar și podurile de peste râul Mureș, ce fac parte din autostrada A10 Sebeș - Turda.

Sursa foto: Liberty Galați

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri