Multe start-upuri apar după o analiză riguroasă a pieței, dar Spotawheel este evoluția firească a unui serviciu apărut în Grecia care, acum, răspunde la o nevoie cunoscută din piață, anume găsirea de mașini second-hand care sunt fiabile și sigure, mecanicii afiliați verificând fiecare model care este oferit pentru cumpărare sau leasing de către Spotawheel atât în România, cât și în celelalte state în care activează. wall-street.ro a stat de vorbă cu Nikolaos Tsokanos, Commercial Manager al Spotawheel în România, pentru a înțelege mai bine care sunt oportunitățile pe care leasingul unei mașini rulate ți le oferă.

Lumea auto este într-o continuă schimbare, iar ritmul tranziției către mobilitate inteligentă și curată este unul galopant. În acest context complicat, companiile au nevoie de parteneri pe care se pot baza și care le pot ajuta să se concentreze pe afaceri, fără ca flota auto să se simtă ca o povară care-ți limitează potențialul de creștere. Spotawheel, ramura din România a start-upului grecesc Spotawheel, își face loc pe piață cu ținta clară de a o răsturna.

Oferta Spotawheel este variată, fiind disponibile modele în mai multe nivele de echipare. Sursă foto: Spotawheel

În România există foarte mulți dealeri [de mașini second-hand] și asta ne-a făcut să realizăm că noi putem să reprezentăm factorul disruptiv, cel care aduce ceva nou, mai ales că piața second-hand din această țară este foarte similară cu cea din Grecia”, a explicat Tsokanos care a adăugat că indicatorii macroeconomici ai României o fac să fie un stat foarte atractiv pentru investițiile străine.

„Noi ne dorim să oferim o experiență preponderent digitală și foarte transparentă.”

Nikolaos Tsokanos, Commercial Manager, Spotawheel Romania

„Noi ne dorim să oferim o experiență preponderent digitală și foarte transparentă. Astfel, clientul, fie că este vorba de o persoană fizică sau o companie, poate să consulte toate mașinile noastre și noi îi putem oferi sugestii pe baza nevoilor sale”, a adăugat Managerul Comercial al Spotawheel, cel care se ocupă și de relația B2B și de partea de leasing, atât pentru Grecia, cât și pentru România. „Noi ne deschidem în primul rând către companii, cu toate ofertele noastre de achiziții, dar mai ales de leasing croite pe nevoile firmelor, fie ele IMM-uri sau firme mari și corporații”, a adăugat acesta.

De ce nu trebuie ignorate oportunitățile oferite de leasingul operațional pentru mașinile second-hand

Cel mai adesea, o companie alege automobile noi atunci când își împrospătează flota. Aceasta era, cel puțin până nu demult, narativa, dar datele problemei se schimbă, iar tot mai multe companii caută alte alternative cu soluții integrate de suport. Spotawheel, serviciu care a evoluat, în doar un an, din platforma Spotmechanic, oferă mai multe pachete integrate de leasing pentru companii. Există pachete flexibile, denumite Spotawheel Go, cu durată potențială a leasingului foarte mică și condiții avantajoase de schimbare sau întrerupere a leasingului, dar și pachetele clasice pe termen lung, adică până la trei sau patru ani cu opțiune de achiziție a mașinii.

O vedere de ansamblu asupra parcului de automobile Spotawheel. Sursă foto: Spotawheel

„La noi au apelat și companii mari, nume surprinzătoare de la care nu te-ai aștepta că iau în calcul mașinile second-hand. Însă noi oferim automobile sigure, verificate printr-o metodă proprie dezvoltată de noi prin care verificăm fiecare mașină în mai bine de 200 de puncte și, astfel, clientul are garanția că poate folosi mașina cu încredere”, a spus Tsokanos. „Noi vrem ca o companie să nu mai trebuiască să-și bată capul cu mașinile sale: noi ne ocupăm de tot, de la asigurare Casco și până la reparații, road-side assistance și toate taxele care intervin pe parcurs. Toate aceste lucruri sunt incluse în taxa lunară, iar scalarea se face per mașină sau la nivel de flotă”, a adăugat acesta.

„Vrem ca o companie să nu mai trebuiască să-și bată capul cu mașinile sale. Noi ne ocupăm de tot.”

Nikolaos Tsokanos, Commercial Manager, Spotawheel Romania

Tsokanos a adăugat și că Spotawheel a introdus un program-pilot nou care permite celor interesați, atât firme cât și persoane fizice, să obțină rate de leasing foarte avantajoase, dar și reduceri mari dacă aleg să cumpere o mașină. În discuția cu wall-street.ro, am discutat și despre viitorul pieței auto, evoluțiile din sectorul second-hand din România și Europa, dar și detalii concrete despre oferta Spotawheel, pe lângă planurile de viitor a unei companii care a trecut de la statutul de start-up la cel de scale-up repede și care deja face angajări în țara noastră. Toate acestea pot fi urmărite în interviul din acest material susținut de Spotawheel.

Spotawheel oferă soluții și pentru cei care au nevoie de mașini utilitare și de transport. Sursă foto: Spotawheel

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri