Începând cu sfârșitul verii, cetățenii României au devenit mult mai interesați de modul în care funcționează aparatele pe bază de gaz. Deși întotdeauna acestea au reprezentat o sursă de pericol pentru utilizatori, acest lucru a putut fi preîntâmpinat datorită unor măsuri extrem de importante pe care atât producătorii de produse care funcționează pe bază de gaz, cât și consumatorii, le-au aplicat în mod constant.

Iată, așadar, 5 modalități prin care să te asiguri că aragazul pe gaz din casa ta este sigur:

1. L-ai cumpărat dintr-un loc special și ai dovada că acesta a fost testat și a funcționat foarte bine înainte să-l achiziționezi.

Aragazul pe gaz nu este o jucărie pentru copii, chiar dacă fetițele au parte de multe ori de replici în miniatură ale acestui aparat. Un astfel de instrument este extrem de important și trebuie să fie cumpărat din magazine speciale. Mai mult, este foarte important ca producătorii acestui aparat să fie cunoscuți pe piața de desfacere a produsului. Acest fapt certifică că aparatul care se află în bucătăria ta a fost realizat pe baza unor pași prestabiliți și efectuați la nivel mondial. Sau măcar european.

2. Aragazul pe gaz pe care l-ai cumpărat a fost instalat de un specialist.

Într-o perioadă în care toată lumea „cunoaște pe cineva care știe să…”, atunci când îți cumperi un astfel de aparat este foarte important ca persoana care îl instalează să fie una competentă, care să știe ce să facă și cum să procedeze în cazul în care intervine o problemă.

Cineva care s-a jucat cu un aragaz sau cu o plită pe gaz care nu mai funcționau așa cum trebuie de câteva ori și pretinde că știe să se ocupe în mod profesionist de instalarea produsului tău nu este de încredere, deoarece poate produce mai multe probleme decât o soluție permanentă.

3. Aragazul pe gaz trebuie verificat în mod constant.

Chiar dacă în momentul instalării acestui aparat nu a fost vorba niciun moment de vreo problemă, aparatul trebuie verificat periodic pentru a preîntâmpina scurgerile de gaz care pot apărea oricând. Aceste verificări trebuie, de asemenea, efectuate de către oameni competenți, care recunosc cele mai fine nuanțe și indicii cu privire la eventualele probleme care pot apărea.

4. Asigură–te că folosești aragazul pe gaz așa cum trebuie.

Nu uita să închizi aparatul după folosire și să nu-i lași butoanele deschise, pentru a nu lăsa gazul să se răspândească în casa ta. Mai mult, atunci când pleci pentru mai multe zile din locuința ta, asigură-te că ai făcut verificările de rigoare și că acest instrument este închis și nu reprezintă un pericol.

5. Nu verifica doar aragazul, ci întregul sistem prin care circulă gazele.

De obicei, nu doar instrumentele pe care le folosești (indiferent că sunt acționate electric sau pe bază de gaz) sunt responsabile pentru problemele de siguranță. De cele mai multe ori, este important să privești și modul în care funcționează sistemul în ansamblu. Astfel, chiar dacă este important să verifici dispozitivul pe care l-ai achiziționat și să îți dai seama dacă branșarea este efectuată corect, este important să te asiguri că sistemul la care noul aparat a aderat este unul care funcționează potrivit reglementărilor.

În general, aceste sisteme nu pot fi verificate în totalitate, pentru că aparțin unui labirint mult mai complex, în special dacă este vorba despre o locuință la bloc. Tocmai de aceea, este important să te asiguri că țevile au fost înlocuite recent, că nu au existat incidente în bloc și că structura a fost concepută și realizată de un specialist în domeniu.

În lumina ultimelor întâmplări din România, alegerea unui aragaz pe gaz nu trebuie să reprezinte un pericol, atâta timp cât alegerea este efectuată informat și conștient, iar produsul este asamblat și instalat potrivit instrucțiunilor și nu folosind anumite ocolișuri sau scurtături care pot afecta considerabil modul de funcționare al produsului.

Așadar, dacă până acum îți doreai să optezi pentru un aragaz pe gaz, dar te-ai hotărât că un aragaz electric te-ar ajuta mai mult, poți reconsidera alegerea, ținând cont de motivele expuse mai sus.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri