Prețurile biletelor de avioane au crescut mult începând din perioada pandemiei, iar de la acel moment și alți factori au contribuit la acest fenomen. Dintre aceștia ies în evidență creșterea prețurilor la energie, dar și inflația, astfel că mulți dintre cei care sperau într-o revenire a prețurilor la bilete de avion la nivelul dinaintea pandemiei, au fost dezamăgiți.

În fața acestui fenomen, sfaturile experților, persoane care au experiență în a căuta și găsi bilete de avion ieftine, mai ales în perioada vacanțelor, sunt cu atât mai importante, după cum arată escape.com.

Iată prin urmare 10 modalități relativ simple prin care ne putem crește șansele de succes atunci când căutăm bilete de avion ieftine:

1. Nu căuta după destinație

Schimbă complet modul în care cauți zborurile disponibile. Folosește harta Google Explore, introdu datele, aeroportul de plecare și lasă destinația liberă (sau folosește o regiune generică, cum ar fi Asia). Vei obține imediat o imagine clară a destinațiilor unde este mai ieftin să ajungi.

2. Folosește o platformă bună de căutare a zborurilor

Sursa citată amintește câteva platforme care oferă informații la zi privind zborurile, dar și hoteluri ce oferă cazare cu prețuri de până la 71% mai mici, prioritizând în același timp cele mai bune oferte. Astfel, escape.com amintește de Luxury Escapes, Kayak, Skyscanner și Google Flights, platforme pe care utilizatorii pot compara atât tarifele companiilor aeriene cât și zilele săptămânii, pentru a vedea care oferte sunt mai bune.

3. Evită weekend-urile și vârful de sezon

"Zborurile de weekend sunt, de regulă, cele mai scumpe și cele mai căutate", arată Stephanie Yip, expert al platformei Finder, recomandând, în același timp, ca cei care doresc zboruri ieftine să evite vacanțele școlare și perioadele de vârf.

4. Rezervă două bilete numai dus

De asemenea, Jarrod Kris, expert Skyscanner, spune faptul că zborurile nu trebuie neapărat rezervate dus-întors și că rezervarea separată a două sau mai multor zboruri, dar numai dus, poate sfârși prin a ne salva bani.

5. Fii flexibil/ă cu datele de călătorie

Publicația escape.com amintește de asemenea faptul că, uneori, prețurile biletelor de avion pot scădea drastic la diferență de numai cîteva zile.

6. Setează o alertă privind reducerile la bilete

Sursa citată amintește faptul că unele platforme, precum Google Flights, permit setarea unor alerte de reduceri, care ulterior notifică utilizatorii atunci când există scăderi ale prețurilor.

7. Ia în considerare să faci o parte a călătoriei cu alte mijloace de transport

Atunci când timpul este de partea ta, ia în considerare transferurile. În loc să zbori spre Londra, de exemplu, încearcă să mergi la Paris, dacă acest lucru are sens din punct de vedere financiar pentru tine. Nu durează mult și nici nu costă mult să călătorești între cele două orașe cu un tren super-rapid.

8. Ia în considerare o escală

Zborul direct poate avea un impact major asupra prețului călătoriei, în special dacă traversezi oceanul, prin urmare, sugerează escape.com, o escală poate fi modul în care să economisești.

9. Ia un zbor intern mai întâi

Sursa citată arată de asemenea faptul că există zboruri care te pot duce mai aproape de destinație printr-o escală internă, situată tot în țara din care pleci. În acest caz, fiind, automat, mai aproape de destinație, zborul din acest al doilea punct al călătoriei către destinația finală poate fi mai ieftin decât cel pe care l-ai lua, altfel, din punctul inițial.

10. Evită aeroporturile mari

Gândește-te la să zbori către aeroporturile secundare din orașele mari, dacă acest lucru este posibil, acest lucru urmând să se reflecte și în prețul biletelor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri