25 Ianuarie 2016

Elon Musk: 7 masini detinute de miliardar - nu vorbim despre Tesla



Inainte de masinile electrice Tesla, Elon Musk a detinut sapte autoturisme in 22 de ani, de cand si-a cumparat prima masina. Desi au fost destul de diferite, cu siguranta acestea l-au inspirat in conceperea modelelor Tesla. Iata cum arata toate masinile din garajul lui Musk. Sursa foto: teslamotors.com

BMW 320i

Prima masina cumparata de Elon Musk a fost un BMW 320i din 1978 pe care a platit 1.400 de dolari in anul 1994. A tinut doi ani masina pana una dintre roti s-a rupt, la volan fiind un angajat din prima sa companie, Zip2, scrie techinsider.io.

Sursa foto: Jeroen Coebergh / Wikimedia Commons


Jaguar E-Type

Pentru ca la 17 ani Musk a primit o revista cu decapotabile clasice, iar cel mai mult i-a placut Jaguar E-Type, si-a propus ca atunci cand va avea posibilitatea sa o cumpere. Cand a primit un bonusde 40.000 de dolari pentru compania Zip2, Musk a cumparat un E-Type din 1967. Nu a fost o decizie foarte buna, masina s-a stricat destul de repede.
Sursa foto: Dan Smith/wikimedia.org

McLaren F1

Dupa ce Elon Musk a vandut PayPal si-a cumparat un McLaren F1 pe care l-a distrus. Masina nu avea asigurare.

Sursa foto: "McLaren F1 LM" by robad0b


Lotus Esprit

In urma cu trei ani, Musk si-a cumparat un Lotus Esprit, masina lui James Bond din filmul "The Spy Who Loved Me". Elon Musk si-a cumparat masina in 2013 la o licitatie in Londra pentru 997.000 de dolari.

Sursa foto: "Lotus Esprit S1 1977 Fed" by Jeff Greenland


Audi Q7

Musk a avut si un Audi Q7 care la inspirat pentru usile aripi pentru modelele Tesla, intrucat la SUV-ul german nu se putea patrunde pe randul trei de scaune in spatii inguste fara sa rabatezi randul doi de scaune.


Porsche 911

In anul 2012, Elon Musk a mai detinut si un Porsche 911.


Hamann BMW M5

Miliardarul american a detinut si un BMW M5 modificat de Hamann.




Citeste si