Grupul german Volkswagen a anuntat miercuri ca recheama in service 680.000 de masini in Statele Unite, intrucat airbagurile produse de compania nipona Takata, cu care autoturismele sunt echipate, ar putea fi defecte.

Programul de rechemari vizeaza modele sub brandul Volkswagen produse in perioada 2006-2014, a declarat un purtator de cuvant al producatorului auto, conform Mediafax.

Reprezentantul Volkswagen a refuzat sa dezvaluie costul estimat al acestor rechemari.Un alt producator german important, Daimler, a anuntat marti seara ca va rechema 840.000 de masini comercializate pe piata din SUA pentru a verifica daca airbagurile produse de compania Takata prezinta defectiuni. Daimler anticipeaza ca programul va conduce la costuri de 340 milioane euro.

Grupul Volkswagen este implicat in prezent intr-un scandal de proportii privind manipularea emisiilor poluante. Volkswagen a anuntat la sfarsitul lunii septembrie 2015 ca circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante.
Scandalul a izbucnit dupa ce Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a acuzat Volkswagen ca a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
O schimbare în AUTO: fabricile se oferă să producă echipamente medicale
Setari Cookie-uri