Programul de rechemari vizeaza modele sub brandul Volkswagen produse in perioada 2006-2014, a declarat un purtator de cuvant al producatorului auto, conform Mediafax.

Reprezentantul Volkswagen a refuzat sa dezvaluie costul estimat al acestor rechemari.Un alt producator german important, Daimler, a anuntat marti seara ca va rechema 840.000 de masini comercializate pe piata din SUA pentru a verifica daca airbagurile produse de compania Takata prezinta defectiuni. Daimler anticipeaza ca programul va conduce la costuri de 340 milioane euro.

Grupul Volkswagen este implicat in prezent intr-un scandal de proportii privind manipularea emisiilor poluante. Volkswagen a anuntat la sfarsitul lunii septembrie 2015 ca circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante.
Scandalul a izbucnit dupa ce Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a acuzat Volkswagen ca a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante.