Cum vede seful IB Cargo schimbarile care ar trebui sa aiba loc in transporturi

Autoritatile din Romania ar trebui sa fie mai flexibile si sa ia in serios dezvoltarea infrastructurii, care impiedica companiile sa isi desfasoare activitatea, considera Catalin Putineanu, antreprenorul care a infiintat casa de expeditii IB Cargo in 2008.

"As dori ca autoritatile sa fie mult mai flexibile, iar infrastructura sa fie dezvoltata. Din cauza lipsei de infrastructura la aeroportul Otopeni, unde nu au acces avioanele de marfa, iar transporturile mari trebuie sa vina prin Viena, Frankfurt, Paris sau Amsterdam si dupa aceea pe roti catre Romania. Pentru a oferi un serviciu aerian rapid de transport de marfa, IB Cargo apeleaza de multe ori la autoritatile din Budapesta pentru a face vama, transportul fiind trimis de pe aeroportul din Budapesta, nu din Otopeni", a declarat Catalin Putineanu.

O alta problema in Romania pentru firmele de transport de marfuri este programul scurt al vamii, intrucat este deschis intre 9 si 16, iar in weekend nu se lucreaza. Casa de expeditii IB Cargo este nevoita pentru transporturile urgente sa faca vama la Budapesta, unde se lucreaza non-stop.

Portul Constanta este izolat de Europa de Vest din lipsa autostrazilor. Din Portul Constanta marfurile ajung pe autostrada pana la Bucuresti, insa mai departe pana la granita cu Ungaria nu exista o autostrada.

Cu un portofoliu de peste 2.000 de clienti, IB Cargo a asigurat in 2015 importul a aproape 46.000 de tone de marfuri si exportul a peste 17.000 de tone. La nivel national, aproape 500.000 de tone de marfuri au fost transportate prin solutiile IB Cargo.

Citeste si:
In vizita la IB Cargo, un sediu cu multe tablouri si plante
Cum a reusit un arhitect sa...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri