Traficul de pasageri pe aeroporturile din Romania a depasit 23 de milioane de pasageri in 2019, in crestere cu aproximativ 5% fata de anul precedent, cand s-a inregistrat un numar de 21,8 milioane de pasageri.

“Traficul de pasageri pe aeroporturile din Romania a depasit in 2019, 23 de milioane de pasageri, iar estimarile arata ca, la o crestere anuala, in medie de 4%, in urmatorii 15 ani, traficul de pasageri se va dubla”, anunta David Ciceo, presedintele Asociatiei Aeroporturilor din Romania (AAR) si director general al Aeroportului Cluj.

In acest context, presedintele AAR declara si ca autoritatile locale si nationale trebuie sa gaseasca solutii de dezvoltare, astfel incat aeroporturile din Romania sa devina cat mai competitive din punct de vedere al infrastructurii si al serviciilor pe care le ofera.

De asemenea, Ciceo considera ca e necesara o strategie pentru dezvoltarea terminalelor cargo, iar fondurile europene reprezinta o prima cale de finantare.

Cei mai multi pasageri au venit dinspre si spre Marea Britanie, Londra – Luton, Italia, Milano-Bergamo si Germania – Munchen, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Retail jobs

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri F