Traficul de pasageri pe aeroporturile din Romania a depasit 23 de milioane de pasageri in 2019, in crestere cu aproximativ 5% fata de anul precedent, cand s-a inregistrat un numar de 21,8 milioane de pasageri.

“Traficul de pasageri pe aeroporturile din Romania a depasit in 2019, 23 de milioane de pasageri, iar estimarile arata ca, la o crestere anuala, in medie de 4%, in urmatorii 15 ani, traficul de pasageri se va dubla”, anunta David Ciceo, presedintele Asociatiei Aeroporturilor din Romania (AAR) si director general al Aeroportului Cluj.

In acest context, presedintele AAR declara si ca autoritatile locale si nationale trebuie sa gaseasca solutii de dezvoltare, astfel incat aeroporturile din Romania sa devina cat mai competitive din punct de vedere al infrastructurii si al serviciilor pe care le ofera.

De asemenea, Ciceo considera ca e necesara o strategie pentru dezvoltarea terminalelor cargo, iar fondurile europene reprezinta o prima cale de finantare.

Cei mai multi pasageri au venit dinspre si spre Marea Britanie, Londra – Luton, Italia, Milano-Bergamo si Germania – Munchen, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Citeste si:
Un nou aeroport in Romania, functional de la finalul anului 2020
Un nou aeroport in Romania,...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Un tren a fost cuprins de flăcări. Pasagerii s-au evacuat la timp
Setari Cookie-uri