Volvo a dezvaluit la Stockholm, Suedia, modelul V90 care devine al treilea membru al familiei 90, alaturi de SUV-ul XC90 si sedanul S90.

Noul V90 inlocuieste modelul V70 si imparte aceeasi platforma si linii de design cu XC90 si S90. Urmatorul model 90 va fi V90 Cross Country.

Volvo V90

Gama de motorizari Volvo V90 este aceeasi cu a modelului sedan. Pe benzina vor fi propulsoarele de 2 litri 250 CP si 316 CP, iar diesel 2 litri 225 CP. Cel mai puternic V90 va fi motorul pe benzina T8 plug-in hibrid care va livra 410 CP si va avea o autonomie de 50 km in mod electric.

Volvo V90

Noul V90 va dispune de tehnologia de conducere semi-autonoma, care include detectarea animalelor pe sosea si pastrarea benzii de rulare, precum si integrarea smartphone-ului cu aplicatia Apple CarPlay.

Volvo Cars a lucrat foarte mult si la dinamica de condus pentru a oferi o experienta noua in ceea ce priveste controlul si predictibilitatea.

Concurentii Volvo V90 sunt Audi A6 Avant, BMW 5-Series Touring si Mercedes-Benz Clasa E Wagon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri