Directorul general al diviziei americane a Volkswagen, Michael Horn, a demisionat in mod neasteptat din functie, pe fondul continuarii declinului vanzarilor, in urma scandalului manipularii testelor de poluare, transmite Bloomberg, potrivit News.ro.

Decizia, care intra in vigoare imediat, a fost de comun acord cu conducerea grupului, iar Horn va fi inlocuit de directorul Hinrich Woebcken, se arata intr-un comunicat al companiei.

Horna devenit director general al VW in SUA in ianuarie 2014 si a avut relatii atat de bine cu dealerii incat la declansarea scandalului emisiilor, in septembrie 2015, retailerii independenti l-au sustinut sa ramana in functie, afirmand ca inlaturarea acestuia ar fi ”catastrofala”. Horn a fost imaginea publica a brandului, exprimand in repetate scuze in numele companiei, la saloane auto si la alte evenimente, iar plecarea sa a luat prin surprindere analistii si dealerii.

Vanzarile Volkswagen in Statele Unite au scazut in ultimele patru luni, iar grupul nu a reusit sa ajunga la un acord cu autoritatile de reglementare din SUA si California, pentru o solutie de remediere a problemelor tehnice legate de scandal. ”Oamenii stiu ca acest scandal isi are radacinile in Germania, de aceea este surprinzatoare decizia”, a spus Rebecca, Lindland, analist la firma de analiza Kelley Blue Book.

In luna octombrie, Horn a declarat in Congresul SUA ca manipularea testelor de poluare a fost facuta de cativa angajati si nu a fost cunoscuta de membrii conducerii de varf a grupului din Germania. Cateva saptamani la tarziu, publicatia Manager Magazine a relatat ca fostul director general al grupului VW, Martin Winterkorn, si alti membri ai conducerii de varf au stiut despre manipulare.

Citeste si:
Mihai Tudose a demisionat din Pro Romania
Mihai Tudose a demisionat din...

Intre problemele nerezolvate in negocierile cu autoritatile de reglementare americane se numara remediile tehnice pentru circa 600.000 de automobile aflate in circulatie si modalitatile de rezolvare a impactului asupra mediului, in conditiile in care emisiile depasesc cu pana la 40 de ori nivelul admis pentru oxidul de nitrogen.In luna februarie, vanzarile marcii VW au scazut cu 13%.

Volkswagen a inselat autoritatile de mediu prin instalarea pe automobilele diesel a unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor numai in timpul testelor. In urma unei investigatii a Autoritatii pentru Protectia Mediului din SUA, VW a admis ca a instalat softurile ilegale pe 11 milioane de vehicule la nivel mondial. Pentru rechemarea in service a acestor vehicule, VW a alocat anul trecut 6,7 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Zeci de mii de soferi au dat in judecata Volkswagen