Dealer auto: Este nevoie de un control mai bun pentru combaterea infractiunilor

Economia romaneasca are nevoie de cateva schimbari pentru a ajuta dealerii de masini si a transforma piata auto intr-una mai bine reglementata si controlata, asa cum este peste granita, in Ungaria, de exemplu, considera Aron Marton, directorul executiv al Group West Motors Satu Mare, dealer BMW si Opel.

Schimbarile in economia romaneasca care ar ajuta un dealer auto:

  • un control mai bun pentru combaterea infractiunilor/actiunilor legate de manipularea kilometrajului sau evitarea platii TVA la import, elemente care creeaza o piata distorsionata si concurenta neloiala.
  • o reglementare mai buna a activitatii asiguratorilor in ceea ce priveste administrarea si plata dosarelor de daune care in acest moment creeaza o problema de lichiditati pentru service-urile de automobile.
  • urmarirea activitatii service-urilor neautorizate si o diferentiere clara intre service-urile autorizate RAR si cele autorizate de importator. Acestea din urma au de depasit verificari si audituri permanente si trebuie sa treaca printr-un program de training si achizitii de echipamente si scule specializate care presupun investitii permanente.

Group West Motors Satu Mare este cel mai nou centru autorizat de vanzari si service BMW. Noul dealer intentioneaza sa inaugureze si o statie de incarcare pentru automobilele electrice.

Wall-Street.ro a lansat proiectul: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri