Elektrobit, producatorul de solutii tehnologice , intra pe piata din Romania prin deschiderea unui birou la Timisoara. Pe langa biroul din Romania, Elektrobit, detinut integral de Continental, va deschide unul si in Bangalor, India. Cele doua noi locatii vor angaja impreuna 80 de ingineri software, a anuntat Continental.

Elektrobit furnizeaza in prezent producatorilor si distribuitorilor de automobile solutii software si servicii intr-un spectru larg de domenii, care includ asistenta la condus, de navigatie, de infotainment, masini conectate intre ele si infrastructura auto. Solutiile Autosar, compatibile pentru unitatile de control electronic (ECU), cuprind software-ul de baza, sisteme de operare, sisteme de configurare, solutii de siguranta, testare si servicii de integrare, conform Mediafax.

Birourile din India si Romania se vor concentra pe consolidarea portofoliului de software, solutii si servicii Elektrobit Autosar pentru a indeplini cerintele din ce in ce mai complexe ale pietei.

"Constructorii auto cer caracteristici si o conectivitate mai sofisticate pentru masinile lor, fara a sacrifica securitatea acestora. De aceea, Elektrobit si-a facut o prioritate din extinderea activitatile in domeniul solutiilor avansate ECU", a declarat Alexander Kocher, presedinte si director general Elektrobit.

Extinderea este cea mai recenta miscare in strategia Elektrobit cu scopul de a crea o retea globala de specialitate, orientata spre toti clientii, cu birouri internationale de dezvoltare aflate intr-o stransa legatura.
Grupul Continental are centre de cercetare si dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Iasi si Brasov si unitati de productie in Brasov, Sibiu, Timisoara, Nadab si Carei.

Citeste si:
Continental a investit 200 MIL. euro în operaţiunile sale din...
Continental a investit...

In total, in perioada 1999-2015, Continental a investit 1,1 miliarde de euro in activitatile din Romania. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate local, iar compania detine sapte unitati de productie si patru centre de cercetare si de dezvoltare.

Sursa foto: jeka84 / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Deși unitățile Bosch funcționează cu normă întreagă, se iau în calcul scenarii
Setari Cookie-uri