Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a semnat un ordin pentru modificarea circulatiei trenurilor pe ruta Sibiu - Ramnicu Valcea, pentru a fluidiza traficul autovehiculelor pe Valea Oltului, in dreptul pasajului rutier peste calea ferata din apropiere de localitatea Caineni, au declarat pentru wall-street.ro surse politice.

Acesta este locul in care sute de soferi asteapta uneori zeci de minute sa se ridice bariera peste calea ferata. Segmentul de drum a creat disconfort si pentru coloana oficiala a presedintelui Klaus Iohannis, sursele citate speculand faptul ca acesta este adevaratul motiv al ordinului dat de ministru. Lucrarea pe care CNADNR a inceput-o in aprilie este programata sa se termine la final de iulie.

Ordinul de circulatie dat prin CFR de ministrul Transporturilor ar putea reduce semnificativ timpul de asteptare al soferilor la bariera de la Caineni. Daca pana acum, bariera putea sta lasata chiar si 20-30 de minute, de la momentul in care trenurile ieseau din cele mai apropiate statii (Caineni sau Valea Marului), prin aceasta modificare a regulamentelor de circulatie a trenurilor timpul ar putea fi redus la doar cateva minute, in conditiile in care mecanicii de locomotiva sunt obligati sa incetineasca inainte de a ajunge la respectiva bariera peste calea ferata.

Practic, pana acum bariera era pusa de lucratorii de la calea ferata chiar daca trenurile se aflau la 15 km distanta, dar acum acest lucru se va intampla cand trenul este la cateva minute de sosea. Mecanicii de tren sunt insa nevoiti sa incetineasca inainte sa tranziteze drumul national pentru a fi siguri ca bariera este lasata.

Surse politice au declarat, insa, pentru wall-street.ro ca ordinul ministrului a fost dat in contextul in care coloana oficiala a presedintelui Klaus Iohannis a fost blocata sau incetinita in repetate randuri pe Valea Oltului, in drumul saptamanal pe care seful statului il face spre Sibiu.

La inceputul lunii aprilie, Centrul Infotrafic anunta inceperea lucrarilor de reparatie la pasajul rutier peste calea ferata la punctul "Raul Vadului", in afara localitatii Caineni (judetul Valcea), aflata pe DN 7 - E 81. "Astfel, pe acest tronson de drum, circulatia a fost deviata pe o artera laterala pe care se afla amenajata o trecere la nivel cu calea ferata simpla, prevazuta cu bariere si semnalizata corespunzator. Intrucat in zona, la trecerea trenurilor se formeaza coloane de autovehicule in asteptare, rugam participantii la trafic care tranziteaza acest sector de drum sa adopte o conduita preventiva in trafic, sa rezerve o perioada suplimentara de timp pentru parcurgerea acestui tronson de drum si sa respecte semnalizarea rutiera temporara instituita in perioada efectuarii lucrarilor", preciza in 5 aprilie Centru Infotrafic.

In urma lucrarilor, zeci de tiruri raman zilnic blocate in asteptarea trenurilor care circula intre Ramnicu Valcea si Sibiu. Potrivit unui ziar local, Iohannis ar fi evitat in ultima perioada Valea Oltului din cauza acestor lucrari, alegand o ruta alternativa spre Sibiu.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri