Reabilitarea a doua tronsoane de cale ferata pe traseul Curtici - Simeria, cu o lungime totala de 144 kilometri, va consta 10,9 miliarde lei inclusiv TVA (2,44 miliarde euro), lucrarile urmand sa fie finantate din fonduri UE nerambursabile si din bani de la buget.

Suma este prevazuta intr-un proiect de HG elaborat de Ministerul Transporturilor privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria, parte componenta a Coridorului IV Pan - European pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h, tronsoanele 2 (Km 614 – Gurasada) si 3 (Gurasada - Simeria).

Cele doua tronsoane, care cumuleaza 144 de kilometri, strabat judetele Arad si Hunedoara, iar traseul se inscrie pe toata lungimea sa pe Valea Muresului.

Valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, este de 10,9 miliarde lei, din care constructiile si montajul sunt estimate la 9,2 miliarde lei. Proiectul vor avea o durata de trei ani.

Transformarea in euro a fost realizata la cursul anuntat marti de BNR, de 4,4536 lei pentru 1 euro.

Citeste si:
MT vrea 1.300 de noi km de autostrada pana in 2030
Ministerul Transporturilor:...

Tronsonul Frontiera - Curtici - Arad - km 614 a fost atribuit asocierii Alstom Transport - Swietelsky Bau Gesell Sachaft - Astaldi - Euro Construct Trading 98 - Dafora in februarie 2012.

Reabilitarea liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria este inclusa de Guvern in lista proiectelor care vor fi finantate cu prioritate anul viitor din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile si de la bugetul de stat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Prioritatile Guvernului in transporturi:planuri mari sau apa de ploaie