Suma este prevazuta intr-un proiect de HG elaborat de Ministerul Transporturilor privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria, parte componenta a Coridorului IV Pan - European pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h, tronsoanele 2 (Km 614 – Gurasada) si 3 (Gurasada - Simeria).

Cele doua tronsoane, care cumuleaza 144 de kilometri, strabat judetele Arad si Hunedoara, iar traseul se inscrie pe toata lungimea sa pe Valea Muresului.

Valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, este de 10,9 miliarde lei, din care constructiile si montajul sunt estimate la 9,2 miliarde lei. Proiectul vor avea o durata de trei ani.

Citeste si:

Transformarea in euro a fost realizata la cursul anuntat marti de BNR, de 4,4536 lei pentru 1 euro.

Tronsonul Frontiera - Curtici - Arad - km 614 a fost atribuit asocierii Alstom Transport - Swietelsky Bau Gesell Sachaft - Astaldi - Euro Construct Trading 98 - Dafora in februarie 2012.

Reabilitarea liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria este inclusa de Guvern in lista proiectelor care vor fi finantate cu prioritate anul viitor din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile si de la bugetul de stat.