CFR baga 1,21 mld. euro in modernizarea a 60 km de cale ferata

CFR vrea sa contracteze lucrari de modernizare a 60,6 kilometri de cale ferata, pe traseul Ilteu (localitate situata in Arad, la granita cu judetul Hunedoara) - Simeria (Hunedoara). Proiectul este impartit in doua loturi, cu o valoare totala estimata la 5,45 miliarde lei (1,21 miliarde euro), cu TVA.

Lucrarile fac parte din proiectul de reabilitare a liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria (componenta a Coridorului IV Pan - European), finantat prin Programul Operational Sectorial de Transport.

Primul lot vizeaza modernizarea subtronsonului Cap Y Ilteu - Gurasada, cu o lungime de 19,78 kilometri si o valoare estimata la 1,76 miliarde lei, fara TVA. Pentru lotul al doilea, Gurasada- Simeria, de 40,88 kilometri, lucrarile au fost estimate la 2,63 miliarde lei, fara TVA, scrie Mediafax.

Contractele vor fi atribuite prin licitatie restransa, pentru pretul cel mai scazut, iar termenul de finalizare va fi de 5 ani de la data adjudectarii.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit pentru 3 aprilie. Reabilitarea liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria este inclusa de Guvern in lista proiectelor care vor fi finantate cu prioritate anul viitor din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile si de la bugetul de stat.

Citeste si:
Castelul de la Arcalia, reabilitat cu 12 milioane de lei din bani...
Castelul de la Arcalia al...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri