Contractul dintre CFR SA si asocierea de firme are ca termen de executie 30 de luni, la care se adauga perioada de garantie a lucrarii, de 24 de luni. Proiectul cuprinde lucrari de reabilitare/modernizare a infrastructurii feroviare, care sa asigure viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de calatori si 120 km/h pentru cele de marfa.

Reabilitarea tronsonului Vintu de Jos - Simeria, parte a tronsonului Coslariu - Simeria, va avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii economice pe plan regional pentru judetele Alba si Hunedoara, prin legaturi directe si rapide pe cale ferata, mentioneaza CFR SA.

Sursa de finantare este asigurata in proportie de 85% de catre Comisia Europeana prin Fondul de Coeziune si 15% fonduri de la bugetul de stat.

Citeste si:

Potrivit sursei citate, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a asigurat firmele implicate in reabilitare ca vor fi intreprinse toate demersurile pentru rezolvarea exproprierilor din zona, astfel incat lucrarile de reabilitare sa poata fi lansate in scurt timp.