Tronsonul Vintu de Jos - Simeria, care asigura legatura feroviara intre centrul si vestul tarii, va fi reabilitat de asocierea de firme FCC Construccion - Alpine Bau – Azvi - Straco Grup, in baza unui contract in valoare de 1,255 miliarde lei, fara TVA (290,6 milioane euro), noteaza agentia Mediafax.

Contractul dintre CFR SA si asocierea de firme are ca termen de executie 30 de luni, la care se adauga perioada de garantie a lucrarii, de 24 de luni. Proiectul cuprinde lucrari de reabilitare/modernizare a infrastructurii feroviare, care sa asigure viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de calatori si 120 km/h pentru cele de marfa.

Reabilitarea tronsonului Vintu de Jos - Simeria, parte a tronsonului Coslariu - Simeria, va avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii economice pe plan regional pentru judetele Alba si Hunedoara, prin legaturi directe si rapide pe cale ferata, mentioneaza CFR SA.

Sursa de finantare este asigurata in proportie de 85% de catre Comisia Europeana prin Fondul de Coeziune si 15% fonduri de la bugetul de stat.

Potrivit sursei citate, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a asigurat firmele implicate in reabilitare ca vor fi intreprinse toate demersurile pentru rezolvarea exproprierilor din zona, astfel incat lucrarile de reabilitare sa poata fi lansate in scurt timp.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Directorul CFR a fost revocat din functie. Cuc s-a aratat nemultumit