13 Iunie 2016

Cele mai bune sosele europene pentru condus



Ford si BP Castrol au facut un clasament al celor mai bune drumuri europene, care le ofera senzatii tari soferilor, tinand cont de suprafata drumului, accesibilitate, ospitalitate si peisaj. Echipa a parcus peste 15.000 km intr-un an pentru a afla care sunt cele mai bune sosele.

Mallorca, MA10 ,,Drumul muntelui"

MA10, Drumul muntelui din Mallorca, este un drum placut pentru condus, care trece prin tuneluri. In unele locuri, drumul este in spirala si trece pe langa lacuri. Pe aceasta sosea se ajunge la o manastire situata la mare inaltime.


Germania, Soseaua din Padurea Neagra, B500

Soseaua din Padurea Neagra, B500, are putin peste 40 de kilometri prin padure, cu drumuri mici, dificile, care se ramifica din ea.


Franta, Alpi, D526 si D926

Pe D526 si D926 din Alpii francezi se desfasoara una dintre cele mai dificile etape ale Turului Frantei din 2015. Soseaua este la fel de dificila si pentru masini.


Spania, Catolonia, C462

Ducand catre un dig, drumul C462 din Spania a fost construit pentru o centrala electrica planificata, dar care nu a mai aparut. Literalmente un drum catre nicaieri. Soseaua are o linie dreapta, alta cu tuneluri si un serpuita.


Marea Britanie, North Yorkshire, Blakey Ridge

Blakey Ridge din Marea Britanie urmareste in general traseul unei vechi linii feroviare catre mine de minereuri de fier in mlastini. Drumul are curbe rapide, dar foarte inguste de-a lungul intregului traseu.


Romania, Transfagarasan

Soseaua Transfagarasan a fost construita de Nicolae Ceausescu, pentru ca populatia sa se poata refugia imediat in munti in cazul unei invazii a URSS. Drumul trece pe langa castelul lui Vlad Tepes.




Citeste si