CEZ a incheiat un contract de un an cu Dacia pentru furnizarea electricitatii

Compania CEZ Vanzare, din grupul ceh CEZ, va vinde electricitate catre grupul Renault Romania. Contractul se va derula in perioada 1 iulie 2016 – 30 iunie 2017 si presupune furnizarea de energie si catre Centrul Tehnic Titu al Renault Technologie Roumanie.

„CEZ Vanzare a castigat votul de incredere al celui mai mare producator roman de automobile prin oferta personalizata creata (…). Grupul Renault Romania si CEZ Vanzare se afla la prima colaborare de la infiintarea CEZ Vanzare (2007)”, se arata intr-un comunicat al furnizorului de energie electrica.

Contractul a fost castigat in urma unui concurs de oferte la care s-au inscris sapte furnizori. CEZ furnizeaza electricitate unor clienti precum Vodafone, BRD, Telekom Romania, Altur Slatina sau AEM.

Consumul anual estimat al Dacia se ridica la aproximativ 304 GWh/an. La preturile actuale de pe bursa de energie OPCOM, valoarea contractului se aproprie de 11 milioane de euro.

Grupul Renault Romania a inregistrat in anul 2015 o cifra de afaceri de 4,7 miliarde euro. Producatorul de masini acopera aproape 8% din exporturile romanesti.

Citeste si:
CEZ Vanzare estimeaza incasari de 1,64 mld. lei
CEZ Vanzare estimeaza...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Automobile Dacia este al saselea cel mai mare angajator din Romania, cu aproape 14.000 de angajati la sfarsitul anului 2015.

Dacia este pe un trend de scadere destul de puternic pe piata auto din Romania, dupa primele 5 luni cota de piata a scazut cu 10,7% comparativ cu perioada ianuarie-mai 2015, in conditiile in care vanzarile de autoturisme noi au crescut cu aproximativ 1%, la 35.889 unitati, reiese din cifrele APIA.

CEZ a intrat pe piata romaneasca in 2005, cand a cumparat de la Electrica SA filiala Electrica Oltenia. Grupul ceh a inregistrat, in Romania, un profit operational care a crescut de 1,4 ori in primul trimestru din 2016, la 1 miliard de coroane cehesti ( 37 milioane euro).

Productia de energie a CEZ in Romania s-a situat in primul trimestru la circa 400 de GWh, in scadere cu 8% raportat cu aceeasi perioada din 2015, din cauza conditiilor meteo nefavorabile si a restrictiilor de generare impuse de operatorul sistemului de transimisie.

Citeste si:
Un director industrial din Franta este numit director general la Dacia
Un director industrial din...

Parcurile eoliene ale CEZ au produs 362 GWh in ianuarie-martie, in scadere cu 12% comparativ cu acelasi interval din 2015. Productia microhidrocentralelor a crescut de doua ori, la 20 de GWh.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri