Porsche a investit 80 de milioane euro intr-o noua fabrica dedicata productiei de motoare cu opt cilindri pe platforma din Stuttgart-Zuffenhausen, unde ar putea fi asamblate motoare pentru toate marcile Grupului.

Noua fabrica de motoare, a carei constructie a demarat la inceputul lui 2014, este localizata in zona vestica de dezvoltare a principalei platforme de productie Porsche. Amprenta la sol a acesteia este de aproximativ 10.000 de metri patrati. Fabrica este impartita pe doua nivele, cu logistica la parter si linia de asamblare a motoarelor la etajul superior.

Cladirea a fost construita in zona de nord-est a terenului de 25.000 de metri patrati pe care Porsche l-a achizitionat ca spatiu de extindere. Cladirea cu trei etaje, de la intrare, cu birouri si spatii comune este amplasata pe o latura, asa incat sa lase loc pentru construirea ulterioara a altor structuri. In interiorul cladirii, designul lasa loc instalarii unui nou spatiu de lucru deasupra primului nivel.

Porsche

In ultimii ani, Porsche a investit peste 300 de milioane de euro in principala sa platforma de productie din Stuttgart-Zuffenhausen. In apropierea noii fabrici de motoare se afla in trecut o fabrica de cablaje, care va fi reamenajata. Pe locul unui fost depozit s-a construit un centru de pregatire profesionala pentru cei mai tineri angajati Porsche.

Urmandu-si planurile de investitii in noi proiecte si de dezvoltare de noi centre de business in centrul orasului, Porsche AG si-a extins proprietatile in Stuttgart la peste 600.000 de metri patrati prin intermediul achizitiilor, dublandu-si, practic, suprafata terenurilor detinute. In urmatorii ani, Porsche planifica noi investitii, de peste un miliard de euro, care vor asigura resursele necesare pentru dezvoltarea sa continua. Principalul motor al schimbarii este primul automobil sport propulsat electric. Numai in Zuffenhausen, acest proiect va crea peste 1.000 de noi locuri de munca.

“Primele masini de serie s-au produs aici, acum 66 de ani: modelul 356, primul Porsche original. Pe atunci aveam 108 angajati si produceam 369 automobile anual. Astazi avem peste 1200 de angajati implicati numai in productia de motoare”, a declarat Uwe Hück, vice-presedinte al Consiliului de Supraveghere Porsche AG.

Compania investeste in jur de 700 de milioane euro in platforma sa de productie. In anii care vin, se va construi o noua linie de vopsire si o linie de asamblare separata. Fabrica de motoare va fi extinsa pentru a putea produce motoare electrice, iar productia elementelor de caroserie va fi extinsa. Centrul de Dezvoltare din Weissach va beneficia si el de noi proiecte de investitii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri