Producatorul german de masini Porsche a infiintat la Cluj cel de-al saselea centru de inginerie al grupului, pentru care cauta 20 ingineri de software si mecanica, dar ia in calcul sa aiba sute de angajati in Romania, a declarat Malte Radmann, managing director Porsche Engineering Group. Daca compania din Cluj-Napoca se va dezvolta considerabil, am putea avea aici si laboratoare de testare.

"Programele software dezvoltate la Cluj vor fi testate pe masini in laboratoare. O sa vedem ce inseamna aceste laboratoare pentru Cluj. Deocamdata, in Romania este dezvoltare si testare simulata. Testarea pe circuit va fi facuta in Germania (Stuttgart) si Italia (Nardo)", a declarat Marius Mihailovici, location manager Porsche Engineering Romania.

In prezent, Porsche Engineering Romania are 7 angajati si isi propune sa ajunga la 25 de angajati pana la finalul anului. La nivel global, Porsche Engineering Group GmbH, cu sediul central in Weissach, are 1.000 de angajati, impartiti intre filialele din Bietigheim-Bissingen (Germania), Shangai, Praga, Leipzig, Nardo (Italia), Cluj-Napoca.

Porsche Engineering Romania este specializata in dezvoltarea de software, in transformarea digitala a automobilelor si este preocupata de dezvoltarea integrala a autovehiculului. Portofoliul de servicii al subsidiarei locale variaza de la dezvoltarea de software si functii digitale noi pentru automobile, pana la activitati ulterioare precum simulare si constructie.

Potrivit lui Dirk Lappe, managing director Porsche Engineering Group, "este foarte posibil ca software-urile dezvoltate la Cluj sa ajunga pe viitoarea generatie Panamera”.

Porsche Panamera

Porsche vrea sa formeze specialisti in Romania prin lansarea unui master in inginerie auto

Porsche Engineering Romania a semnat un parteneriat pe termen lung cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, care va rezulta in lansarea unui program de masterat in inginerie auto. De asemenea, compania se afla in discutii si cu Universitatea Babes-Bolyai.

"Programul de masterat, in mod particular, reprezinta un mare pas inainte pentru formarea unui numar mai mare de specialisti in aceasta industrie. Pentru primul an ne-am propus sa avem 25 de studenti”, spune Marius Mihailovici.

In afara programului de masterat in inginerie auto, parteneriatul dintre Porsche Engineering si Universitatea Tehnica, care vizeaza atat studentii din ultimul an, cat si studentii masteranzi, va consta in prelegeri si seminarii specializate, sustinute de inginerii cu experienta ai Porsche Engineering. In plus, studentii cu cele mai bune rezultate la specializarea inginerie auto vor primi burse din partea companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri