El il va inlocui pe Jan Ptacek, care este numit executive VP sales & marketing Avtovaz, in Rusia.

Hakim Boutehra (39 ani) este de nationalitate algeriana si are peste 15 ani de experienta in activitati comerciale. Isi incepe cariera in 2001, la Procter&Gamble Algeria unde este supervizor vanzari, apoi manager de vanzari regional si national. Se alatura Renault Algeria in 2004, ca manager piese de schimb.

In septembrie 2005 este numit director retea, iar in iulie 2008 devine director comercial Renault Algeria. In 2010, pleaca in Franta, unde este numit director regional in regiunea Vest. In ianuarie 2013 devine Renault Middle East ‎Managing Director, responsabil de operatiunile comerciale in 13 tari – o filiala Renault si 12 importatori (Renault Iran, Egipt, Arabia Saudita, Dubai, Abu Dhabi, Bahrein, Kuweit, Qatar, Oman, Liban, Iordania, Siria, Libia, Irak.

Citeste si:

Jan Ptacek, in varsta de 46 ani, de nationalitate ceha, are o experienta de peste doua decenii in cadrul Grupului Renault. In primii ani ai carierei, a ocupat posturi de marketing si de management de retea comerciala in Republica Ceha si in Franta. In 2003, este numit director marketing al marcii Dacia si coordoneaza lansarea modelului Logan.

La finalul lui 2004, se reintoarce la Paris pentru a se alatura Directiei Strategie si Marketing a Grupului. In calitate de Director Comercial al Gamei Entry, este responsabil de strategia de marketing a gamei Entry si a marcii Dacia, timp de 4 ani. In 2008, este numit Director Marketing al marcii Renault pentru Rusia si regiunea Eurasia. La finalul anului 2012, devine Director General al filialei comerciale Renault Ucraina inainte de a reveni in Romania in 2014, ca director al filialei comerciale.