BMW Seria 1 Sedan este derivat din BMW Concept Compact Sedan care a avut premiera mondiala la Salonul Auto de la Guangzhou, in 2015. Ca model pregatit pentru productie, BMW Seria 1 Sedan pastreaza elementele de design ale acelui concept car, inclusiv proportiile caroseriei specifice BMW.

BMW Seria 1 Sedan

Segmentul automobilelor compacte premium inregistreaza cea mai rapida crestere la nivel mondial si in China.

Dezvoltarea si testarea noului automobil a avut loc la sediul BMW cu implicarea inginerilor din China. De asemenea, noul automobil a fost supus unor teste extinse pe sosea privind circumstante diferite ale conditiilor de drum si ale situatilor climatice, pe diferite trasee din China. Prin BMW Seria 1 Sedan, inginerii BMW au facut numeroase reglaje si imbunatatiri in conformitate cu obiceiurile clientilor chinezi si mediului de utilizare a automobilului.

BMW Seria 1 Sedan este recunoscut imediat ca fiind un model BMW. Are o parte frontala BMW concisa, cu grila dubla a radiatorului, precum si faruri LED rotunde duble si logo-ul marcii intr-o interpretare moderna, sportiva si foarte actuala. Limbajul de design BMW caracteristic este prezent si in silueta sportiva, emotionala si cu aspect modern, care include curba Hofmeister.