Noul joint-venture, cu participatie 50/50, pune bazele unui parteneriat strategic intre cele doua companii. Acest parteneriat va cuprinde intregul lant, de la conceptie si pana la comercializare. Autovehiculele vor fi produse in Iran, la fabrica din Kashan, care va intra in proprietatea Grupului PSA in proportie de 50%.

Noua companie va investi peste 300 de milioane de euro pe parcursul urmatorilor cinci ani, pentru realizarea unor capacitati de productie si cercetare-dezvoltare. Acordul va fi insotit de un transfer de tehnologii precum si de un nivel semnificativ de continut local. Acesta va intra in vigoare dupa semnarea acordului definitiv, prevazut pentru sfarsitul anului 2016.

Prezenta in Iran din 1966, marca Citroën va reveni in aceasta tara odata cu lansarea a trei noi modele, special concepute pentru piata locala. Autovehiculele Citroën vor fi comercializate pe intreg teritoriul Iranului prin intermediul unei retele dedicate exclusiv marcii.

Prin marcile sale de nivel mondial – Peugeot, Citroën si DS – Grupul PSA a comercializat peste 3 milioane de autovehicule in intreaga lume in anul 2015.

Fondata in 1966, compania SAIPA este al doilea producator de autovehicule din Orientul Mijlociu si Africa de Nord si unul dintre primii 20 din lume. Cu o cota de piata de 40% in Iran, compania exporta autovehicule in 21 de tari, utilizand facilitati de productie situate pe 4 continente.