Traficul este foarte aglomerat, duminica dimineata in Mamaia si in statiunile din sudul litoralului, pe drumul dintre Eforie Nord si Vama Veche, politistii de la Centrul Infotrafic estimand ca, incepand de la ora 16.00 este posibil ca toate drumurile care duc catre Autostrada Soarelui sa fie extrem de aglomerate dat fiind numarul mare de turisti estimat de operatori la aproximativ 250.000.

In Mamaia se circula in coloana, duminica dimineata, fiind foarte aglomerat in special la trecerile de pietoni si la sensurile giratorii. Mai multe echipaje de politie dirijeaza traficul in aceste puncte astfel incat sa se fluidizeze circulatia, scrie News.ro.

Foarte aglomerat este si pe DN39, drumul care leaga statiunile din sudul litoralului, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche, spun reprezentantii Centrului Infotrafic al Politiei Romane.

Politistii le recomanda celor care pleaca de pe litoral duminica sa evite sa porneasca la drum la orele de varf cand este cel mai aglomerat, respectiv intre 16.00 si 18.00 sau sa foloseasca alte rute.

Exista doua alternative de traseu pentru evitarea aglomratiei. Un drum mai putin aglomerat ar fi DN3 (Murfatlar, Ciocarlia, Ostrov, trecere cu bacul pana la Calarasi si revenire pe Autostrada Soarelui de la Lehliu). Ruta alternativa este mai lunga, pe drumul spre Bucuresti, cu 46 de kilometri insa are un pitoresc aparte. Pe drum sunt cateva puncte turistice importante precum monumentul Trophaeum Traiani si muzeul de la Adamclisi, Pestera Sfantului Apostol Andrei considerat primul lacas crestin din Romania dar si Pacuiul lui Soare, ruinele unei cetati misterioase care se pot vedea in momentul in care nivelul Dunarii scade. O buna parte din acest drum, este paralel cu fluviul Dunarea, pana la trecerea cu bacul spre Calarasi.

O alta alternativa la Autostrada Soarelui este iesirea prin localitatea Ovidiu pe DN2A. Drumul ajunge pana in Urziceni, iar pana la Bucuresti este mai lung cu aproximativ 62 de kilometri.

Operatorii din turism estimeaza ca, in weekendul 6-7 august, se afla pe litoral aproximativ 250.000 de turisti cazati in hoteluri si pensiuni autorizate. In aceasta estimare nu sunt inclusi si turistii care au ales sa stea la persoanele fizice care isi inchiriaza propriile apartamente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri