Grupul petrolier ungar MOL va demara faza de explorare a doua perimetre petroliere din vestul Romaniei, EX-1 Voivozi si EX-5 Adea, castigate in urma unei licitatii organizate de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) in urma cu sase ani, au declarat pentru News.ro reprezentantii MOL.

De asemenea, compania urmeaza sa incheie faza de explorare pentru perimetrul EX-6 Curtici, castigat la aceeasi licitatie.

"In perimetrul EX-6 Curtici ne aflam in prima faza, cea de explorare. Colaboram cu Prospectiuni, cea mai importanta companie de studii geo-fizice din Romania, pentru achizitia de date geologice 3D. Pentru celelalte doua perimetre - EX-1 Voivozi si EX-5 Adea - acordurile de concesiune au fost ratificate de catre Guvern la sfarsitul anului trecut. Suntem in curs de a implementa primii pasi pentru inceperea fazei de explorare in aceste perimetre", au explicat reprezentantii MOL.

Cele trei perimetre au fost adjudecate in urma unei licitatii, organizata de ANRM in 2010, care a vizat in total 30 de perimetre din bazinul Marii Negre si de pe uscat. MOL a depus oferte pentru trei perimetre cu o suprafata totala de 3.434 kilometri patrati din Bazinul Panonic, in vestul Romaniei.

Compania Panfora Oil & Gas, parte a Grupului MOL, este insarcinata cu operatiunile din domeniul explorarii si productiei de hidrocarburi din Romania.
Reprezentantii grupului precizeaza ca MOL a decis sa participe la licitatiile pentru aceste trei perimetre pentru a valorifica experienta deja dobandita in bazinul Panonic.

"Structura geologica este similara, iar noile tehnologii, cum este prospectarea 3D, ne vor permite sa identificam resurse de petrol si gaze care nu puteau fi descoperite atunci cand aceste perimetre au fost explorate, in urma cu cateva zeci de ani", au adaugat acestia.

Ei afirma ca, in perimetrele in care Grupul MOL opereaza in Ungaria, aceste operatiuni au dat deja rezultate. Cu toate acestea, in Romania explorarea se deruleaza mult mai lent.

"Insa in Romania, faza de explorare a perimetrelor petroliere este incetinita, dupa cum a afirmat recent in mod public si presedintele ANRM. Panfora Oil & Gas a comunicat dintotdeauna ca este un partener al comunitatii locale si doreste un dialog sustenabil cu toti detinatorii de terenuri din perimetrele unde este titular al concesiunii, respectand prevederile Legii petrolului", mai spun oficialii MOL.

MOL are o retea de peste 200 de benzinarii in Romania. Anul trecut, vanzarile grupului ungar de carburanti, GPL si lubrifianti de pe piata romaneasca au crescut cu 17% comparativ cu anul precedent, pana la 586.000 de tone, in special ca urmare a extinderii retelei de benzinarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri