Trafic blocat pe soseaua de Centura a Capitalei, ca urmare a unui protest al transportatorilor

Circulatia rutiera este blocata pe soseaua de Centura a Capitalei, ca urmare a unui protest al transportatorilor, anunta Centrul Infotrafic. De asemenea, transportatorii au ingreunat traficul si pe centura orasului Buzau, protestand fata de scumpirea RCA.

Traficul rutier pe Soseaua de Centura a Municipiului Bucuresti este blocat la intersectia DN Centura Bucurestiului cu drumul care duce catre Orasul Popesti Leordeni(DN4), din cauza unui grup de autovehicule care stationeaza pe suprafata carosabila, potrivit Infotrafic, citat de News.ro.

Politistii mai informeaza ca traficul este inregunat intre localitatile Mogosoaia si Otopeni, respectiv Tunari si Otopeni, din cauza unei coloane de autocamioane care circula cu viteza redusa, pe prima banda, pe sensul catre Otopeni.

Proteste si pe centura orasului Buzau fata de scumpirea RCA

Aproximativ 80 de soferi de camioane, autobuze, microbuze, afiliati FORT, dar si conducatori de autoturisme, protesteaza, luni dimineata, pe soseaua de centura a orasului Buzau fata de scumpirea politelor RCA, traficul fiind ingreunat. Transportatorii au anuntat ca intentioneaza sa protesteze pe tot parcursul zilei de luni. Protestul transportatorilor a inceput luni dimineata, in jurul orei 8.00, soferii deplasandu-se cu viteza mica si claxonand pe soseaua de centura a municipiului Buzau.

Aproximativ 80 de soferi de camioane, microbuze, autobuze, dar si conducatori de autoturisme protesteaza, la ora transmiterii acestei stiri, fata de scumpirea politelor RCA, traficul fiind ingreunat in zona. Cei mai multi dintre protestatari sunt afiliati la Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) si sustin ca nu isi mai permit sa plateasca asigurarea obligatorie.

Citeste si:
Cum ajunge o epavă dintr-un cimitir italian să valoreze 100.000...
Cum ajunge o epavă dintr-un...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

”Transportatorii nu mai au cum sa supravietuiasca, nu avem ce face, suntem in situatia sa atragem atentia guvernantilor, institutiilor care considera ca ne pot ajuta sa rezolam problema, pana in 2015, pentru un cap tractor, pentru un camion, pretul era in jur de 4.600 – 6.000 de lei. Acum ajung pana la 30.000 de lei pentru un cap tractor”, a declarat Laurentiu Banu, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport, filiala Buzau.

”Efectele acestei scumpiri sunt falimentul societatilor de transport, multi soferi vor ramane pe drumuri, multe familii nu vor mai avea cu ce sa se intretina, nu mai avem posibilitatea sa mergem in acest ritm cu cresterile exagerate la RCA. Suntem in pragul falimentului, inchidem firmele si plecam din tara, daca nu rezolvam nimic. Azi vom sta toata ziua pe centura Buzaului”, a mai spus Laurentiu Banu. Transportatorii au anuntat ca vor protesta in fiecare prima zi lucratoare a saptamanii, la nivel national, in semn de avertisment, urmand ca in 14 - 15 septembrie sa organizeze un miting de amploare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri