12 Septembrie 2016

9 lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte de a inchiria o masina



Inchirierea unei masini poate parea simpla, insa inseamna sa faceti o serie de alegeri care nu sunt deloc usoare. In primul rand trebuie sa alegeti ce model veti conduce, dar in acelasi timp trebuie sa comparati costurile si sa aveti grija la francizele companiilor de asigurari in caz de furt sau avarii. Pe langa acestea, mai trebuie sa fiti atenti si la procesul de rezervare, ridicare si returnare a masinii inchiriate si la alte cateva amanunte.

Cautati o firma de inchirieri in vecinatatea aeroportului

Nu trebuie neaparat sa inchiriati o masina de la terminalul aeroportului. O multime de oameni care zboara la aceeasi destinatie sunt, de asemenea, in cautare de a inchiria o masina de la aeroport, ceea ce inseamna ca aveti sanse ca lucrurile sa mearga prost. Preturile pot fi mai mari si pot exista taxe suplimentare la aeroport.

Acest lucru depinde de oras si data, desigur. S-ar putea sa nu gasiti o oferta mai buna in afara aeroportului, dar trebuie sa va interesati. O alta posibilitate ar fi sa inchiriati masina din apropiere de locul unde va cazati pentru a nu mai pierde timp sa o returnati inainte de zbor.

Sursa foto: RossHelen/shutterstock.com


Sunati pentru a va rezerva masina

Uneori, rezervarile facute online nu va garanteaza ca la destinatie veti gasi o masina sau ca firma de rent a car este in incinta aeroportului si nu la cativa kilometri distanta.

Trebuie sa sunati inainte de a face o rezervare online si sa intrebati cateva lucruri, cum ar fi locul de ridicare/returnare a masinii.

Sursa foto: Dima Sidelnikov / shutterstock.com


Milenarii ar trebui sa negocieze pretul

Pretul la inchirierea unei masini nu este fix, iar unele agentii de inchirieri de masini percep tarife mai mari pentru soferii sub 25 de ani. Asa ca tinerii ar trebui sa caute un birou care este dispus sa reduca tariful pentru ei.

Sursa foto: pikselstock / shutterstock.com


Verificati ce riscuri acopera asigurarea masinii

Inainte de a pleca cu masina ar trebui sa cititi ce riscuri sunt acoperite de asigurarea CASCO si daca exista o franciza. In functie de aceasta puteti eventual renegocia tariful de inchiriere.

Sursa foto: nito / Shuttetstock


Rezervati masina in avans

Sezonul de varf in piata de rent a car este din aprilie pana in septembrie. Pentru a obtine tarife mai mici puteti face rezervari in avans. De obicei, nu sunt penalitati pentru anularea rezervarii unei masini inchiriate daca nu o faceti in ultima clipa.

Sursa foto; gpointstudio / Shutterstock


Interesati-va daca chiar este nevoie la destinatie de a inchiria o masina

Daca destinatia este intr-un oras cu un sistem de transport public foarte bine pus la punct ar trebui sa profitati de asta si sa nu mai inchiriati o masina.

Sursa foto: muratart / Shutterstock.com


Calculati cat va costa carburantul

O masina inchiriata va fi luata cu plinul facut si returnata la fel. Folositi o harta si calculati cat carburant veti folosi si cat costa in tara respectiva.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock


Ce masina merita sa inchiriati?

Cele mai cautate masini la rent-a-car in Europa sunt hatchback-urile spatioase Ford Focus si Volkswagon Golf. Sunteti in vacanta, deci meritati o masina eleganta si sportiva.

Un alt criteriu de care ati putea tine cont inainte sa inchiriati o masina ar fi rezultatele la testele Euro NCAP.


Ce culoare ar trebui sa alegeti?

Sunteti in vacanta deci ar trebui sa alegeti o masina cu o culoare placuta, in niciun caz negru. Mai bine rosie sau verde.




Citeste si