Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) anunta ca va actiona in judecata institutiile statului roman, Ministerul Mediului si Ministerul Transporturilor, pentru lipsa de interes manifestata pentru despagubirea romanilor care detin autoturisme Volkswagen cu dispozitive de manipulare a emisiilor, scrie Transport Times.

“Prin intarzierea demersurilor asumate si anuntate, institutiile statului prejudiciaza atat imaginea Romaniei, care are obligatia de a respecta solicitarile oficiale ale Uniunii Europene, asemeni celorlalte state membre, cat mai ales pe clientii romani de buna credinta care au achitat toate taxele la achizitionarea unui autovehicul VW”, a declarat Oana Florea, reprezentant FACIAS.

Doar 12% dintre masinile VW cu probleme au fost rechemate in Romania

In Romania exista peste 50.000 de autoturisme pe care au fost instalate dispozitive sau tehnici de manipulare a emisiilor. Potrivit unui raspuns trimis FACIAS de catre Registrul Auto Roman (RAR), numai 12,52% (6.250) dintre aceste masini au fost rechemate pentru remedierea neconformitatilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri