Renault recheama in service mai multe tipuri de automobile din cauza unor probleme detectate de catre constructorul auto

Renault recheama in service 245 de masini Dokker si Dacia Lodgy produse in Maroc, 144 de unitati Megane IV si 15 automobile Captur si Kadjar vandute in Romania, pentru diverse probleme detectate de catre constructorul auto.

Masinile Dacia Lodgy si Dokker sunt rechemate in service in Romania pentru "o posibila perturbare a sistemului de franare", iar producatorul auto Renault, care fabrica cele doua modele la o uzina pe care o detine in Maroc, va inlocui grupul hidraulic de franare. Potrivit Renault, durata interventiei in service este de circa doua ore si jumatate pentru fiecare autovehicul, conform News.ro.

O problema similara a fost detectata si pe modelele Megane IV si Talisman, o campanie de rechemare fiind in curs pentru 66 de masini vandute in Romania. Producatorul auto francez recheama, de asemenea, 144 de masini Megane IV pentru "o posibila frecare intre conducta flexibila de frana fata si janta sau anvelopa, actiune ce poate provoca o scurgere a lichidului de frana".

Renault va verifica si fixa conductele flexibile de frana in service. In cazul masinilor Captur si Kadjar rechemate, Renault a constatat o posibila eroare de calibrare a motorului, ce poate genera neconformitati privind emisiile de oxizi de azot. In acest caz, interventia dureaza peste 6 ore, in conditiile in care mecanicii vor reprograma calculatorul de injectie si vor inlocui catalizatorul primar.

Sursa foto: TK Kurikawa / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri