Traficul rutier va fi restrictionat, duminica, intre orele 12.00 si 23.00, in mai multe zone din centrul Capitalei, inclusiv in zona Pietei Bucur, pe strazile Bucur, Intre Garle si Verzisori, pentru ceremoniile comemorative care se vor desfasura in fata fostului club Colectiv, anunta Brigada Rutiera a Capitalei, scrie News.ro.

In conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, duminica, intre orele 12.00 si 23.00, vor avea loc activitati comemorative in zona Fabricii Pionierul - Piata Bucur, precizeaza Brigada Rutiera.

Politistii mentioneaza ca, in functie de numarul participantilor, se va restrictiona traficul auto, progresiv, pe Strada Bucur, Strada Intre Garle si Strada Verzisori, strazi care converg spre Piata Bucur.

Programul ceremoniilor este urmatorul:

- adunarea participantilor intre orele 13.00 - 14.00 in Piata Universitatii (zona statuilor - platoul de deasupra parcarii subterane);

- mars comemorativ intre orele 14.00 - 15.00, pe traseul: Piata Universitatii - Bd. I.C. Bratianu pana la intersectia cu Str. Coltei pe banda I - Bd. I.C. Bratianu de la intersectia cu Str. Coltei pana in Piata Unirii pe banda III - in continuare, participantii se vor deplasa pe banda I pe Str. Halelor pana la intersectia cu Splaiul Independentei – Aleea Dealul Mitropoliei - Pod Serban-Voda - Splai Unirii - Bd. Marasesti - Str. Bucur - Piata Bucur - Clubul Colectiv;

Brigada Rutiera Bucuresti solicita soferilor sa evite deplasarea in zona, sa circule cu maxima atentie, sa foloseasca rutele ocolitoare si sa respecte semnalele politistilor rutieri aflati in trafic, pentru devierea acestuia.

La implinirea unui an de la incendiul din clubul Colectiv, in curtea bisericii Sfantul Nicolae - Brosteni va fi sfintit un monument dedicat memoriei victimelor. Ceremonia va avea loc la ora 11:30 si va fi urmata, la ora 12.00, de slujba parastasului in fata Clubului Colectiv pentru toti cei decedati in urma incendiului.

Soclul monumentului este realizat din piatra de Dobrogea, iar statuia, reprezentand un inger, este sculptata in bronz. Acesta a fost realizat de artista Elena Surdu Stanescu si a fost ales de Asociatia Colectiv GTG 3010 din mai multe propuneri. Pe soclul monumentului vor sta scrise numele celor 64 de tineri care si-au pierdut viata dupa incendiul din seara de 30 octombrie 2015.

Slujba de sfintire a monumentului si parastasul vor fi oficiate de Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, potrivit Patriarhiei.

Institutia precizeaza ca initiativa ridicarii monumentului din marmura apartine Arhiepiscopiei Bucurestilor, el fiind amplasat in curtea bisericii Sfantul Nicolae - Brosteni, pentru ca este lacasul de cult cel mai apropiat de locul tragediei.

Reprezentantii Patriarhiei mentioneaza ca slujbe de pomenire pentru cei decedati la Clubul Colectiv vor fi savarsite in toate parohiile Patriarhiei Romane.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri