Renault risca o investigatie penala dupa ce o agentie anti-frauda din Franta a inaintat procuraturii date care sugereaza faptul ca motoarele vehiculelor produse nu respecta legislatia referitoare la emisiile poluante, informatie ce a dus la scaderea actiunilor grupului cu pana la 4,6%, relateaza Reuters.

Investigatia agentiei a fost deschisa ca urmare a scandalului emisiilor de la grupul german Volkswagen, conform News.ro.

"Depinde de justitie sa determine ce masuri trebuie luate din cauza faptelor suspectate”, se arata intr-un comunicat al guvernului francez.

Reprezentantii procuraturii din Nanterre, in vestul Parisului, nu au fost disponibili pentru comentarii. Actiunile Renault au scazut cu pana la 4,6%, dar au recuperat ulterior din pierderi, fiind tranzationate in declin cu 2,2% fata de inchiderea sedintei de miercuri.
Renault a anuntat intr-un comunicat ca motoarele produse respecta legislatia europeana.

In afara de VW, Renault este singurul producator auto care ar putea fi investigat penal pentru posibila nerespectare a legislatiei privind emisiile. Dupa ce a iesit la iveala ca VW a instalat softuri ilegale pentru a reduce emisiile vehiculelor diesel in timpul testelor, Renault si alti producatori auto au fost verificati la randul lor.

Reprezentantii Renault, Opel si Fiat au afirmat in fata unei comisii de investigatii din Franta, in acest an, ca asa-numitele dispozitive de aparare montate pe vehicule sunt legale. Comisia a conchis insa ca justificarile tehnice trebuie dovedite. Concluziile trimise procurorilor includ materiale confiscate in timpul perchezitiilor politiei la sediile Renault, interviuri cu oficiali ai companiei si rezultatele unor teste independente efectuate pe vehicule Renault, a spus o persoana apropiata investigatiei.

Sursa foto: renault.co.in

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri