Zsolt Petho, senior vicepresedinte al grupului petrolier ungar MOL, considera ca oamenii isi vor cumpara masini electrice de abia peste zece ani, iar atunci benzinariile vor fi pregatite sa vanda si curent electric, pe langa carburanti.

"Vedem o tendinta de crestere a pietei de masini electrice. Categoric si ca tehnologie este accesibila din perspectiva pretului. Nu e niciun dubiu ca pentru oricine este preocupat de mediul inconjurator aceasta va fi alegerea logica, mai ales la oras. Este costisitor sa achizitionezi si sa operezi aceste masini dar in trei ani va fi mai accesibila din punctul de vedere al costurilor iar in zece ani va fi o alegere a consumatorilor", a declarat Zsolt Petho.

In Ungaria si in Cehia, MOL a instalat cateva statii de incarcare pentru masinile electrice, insa deocamdata nu este un plan bine stabilit cand vor fi montate primele unitati si in Romania.

"Va pot spune, fara a va putea mentiona in ce oras, ca in mod sigur vor exista incarcatoare electrice in statiile MOL Romania", a adaugat managerul grupului ungar MOL.

Implementarea unor statii de incarcare va depinde foarte mult de guvernele din fiecare tara pentru ca vor fi necesare subventii.

"In opinia mea, nu ar exista incarcatoare daca nu ar fi masini dar nici nu va exista un nivel de penetrare a acestor masini fara incarcatoare. As spune ca - si din nou, nu spun ca depinde de diferite guverne dar modul in care acestea pot subventiona aceasta piata este foarte important. Si acesta este un factor important. Dar cred ca daca vor fi suficiente incarcatoare, in Ungaria si in alte tari intreaga administratie se va adapta. Nu este un domeniu simplu si chiar si in Europa sunt discutii despre care este cea mai buna solutie, care este bateria mai buna, care este sistemul de incarcare", a declarat Zsolt Petho.

MOL Romania are in plan pentru anul 2017 investitii de 10-15 milioane euro in dezvoltarea retelei de benzinarii. Compania are in prezent o cota de piata in volum de 18,9%.

Compania are in prezent o retea de peste 200 de benzinarii pe plan local, dintre care 37 de unitati dispun de Fresh Corner. Pana la finalul anului 2017, numarul statiilor peco cu Fresh Corner va creste la 100 de unitati.

"In prezent estimam ca pana la finalul acestui an vom implementa conceptul Fresh Corner in 50 de benzinarii iar pana la finalul anului viitor numarul total al statiilor in care va fi implementat conceptul Fresh Corner va ajunge la aproximativ 100", a declarat Camelia Ene – CEO & Country Chairman MOL Romania.

MOL si-a majorat vanzarile de motorina in Romania cu 15% in primele noua luni ale acestui an, pana la 355.000 tone, in timp ce vanzarile de benzina au avansat cu 12%, pana la 125.000 tone. MOL are operatiuni in peste 30 de tari si aproximativ 25.000 de angajati. Grupul controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice in Ungaria, Slovacia si Croatia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri