Porsche Romania, importatorul Volkswagen, VW vehicule comerciale, Audi, Skoda si Seat, se asteapta anul viitor la vanzari de 1.800 de masini electrice, o cerere in creste de aproximativ sase ori mai mare comparativ cu anul acesta, cand livrarile s-au apropiat de 300 de unitati.

"Estimam vanzarile de masini electrice la 1.800 de unitati dintr-o piata totala de 3.000 de unitati. Vom avea 11 modele electrice si 15 plug in hybrid. Preturile vor fi intre 20.000 euro si 100.000 euro si peste", a declarat, Brent Valmar, director general Porsche Romania, intr-o intalnire restransa.

Pana la sfarsitul anului, Porsche Romania va livra catre clienti 290 de masini electrice. "Sunt 2.000 de masini electrice livrate in Romania in ultimii 3 ani. Practic una din 5 masini electrice vandute in Romania vine de la una din marcile Porsche Romania", mai spune Brent Valmar.

In Romania, masinile electrice au pondere de 0,8% din vanzarile totale de circa 150.000 de unitati, in medie, pe an.

Porsche Romania se asteapta ca 30% din masinile electrice sa fie fi incarcate in spatii publice, iar 70% de acasa.

Modele electrice si hibride lansate de Porsche Romania in 2020

Cele mai importante modele de anul viitor: Audi e-tron Sportback, VW ID. 3 (450 de persoane au rezervat masina), VW e-Crafter, Skoda Citigoe iV si catre sfarsitul anului Seat el-born.

11 modele electrice: Volkswagen e-up!, Volkswagen e-Golf, Volkswagen ID 3, Volkswagen ID 4, Volkswagen e-Crafter, Audi e-tron, Audi e-tron Sportback, Audi e-tron GT, Skoda CITIGOe iV, Skoda A-SUVe iV, Seat el-Born.

15 modele hibride plug-in: Volkswagen Golf GTE, Volkswagen Passat GTE, Audi Q5, Audi A6, Audi A3 Sportback, Audi A3 Citycarver, Audi A7, Audi A8, Audi Q7, Audi Q8, Skoda Superb iV, Skoda Octavia iV, Seat Tarraco FR PHEV, Seat Leon NF PHEV, Cupra Fermentor.

In 2021, 100 de statii de incarcare masini electrice vor fi disponibile la distribuitorii marcilor din grupul VW. Mai mult de jumatate vor fi rapide - 75 KWh, existand cel putin o statie de incarcare de mare viteza la fiecare distribuitor.

Pe bugetul din 2019, investitiile au fost facute la distribuitorii VW si Audi, in prima jumatate a anului viitor vom investi pentru Skoda si la final de an pentru Seat. Anul viitor vor intra in functiune cele mai multe statii din reteau de incarcare proprie

Brent Valmar

Anul viitor, compania va lansa si brandul propriu de statii Moon in Romania. Statiile Moon vor fi disponibile pentru toti posesorii de masini electrice, indiferent de marca acestora. Statiile pot fi conectate unor surse de energie alternative.

Importatorul Porsche Romania va livra anul acesta circa 35.700 de masini de la toate marcile, VW, VW vehicule comerciale, Audi, Skoda si Seat. Cresterea fata de anul 2018 este de 8%. In urma livrarilor din acest an, cota de piata ajunge la 23%. Cumulat, in cei 21 de ani, sunt peste 500.000 de masini livrate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri