Politia Rutiera a intensificat, in ultima saptamana, controalele in trafic si a aplicat aproximativ 14.000 de sanctiuni soferilor care au incalcat regulile de circulatie, fiind retinute peste 800 de permise de conducere si 500 de certificate de inmatriculare, scrie News.ro.

„In urma activitatilor, au fost constatate 13.917 abateri la regimul rutier si au fost retinute in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce 803 permise de conducere auto. De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, politistii au retras 501 certificate de inmatriculare”, anunta Politia Romana.

Actiunile Politiei Rutiere vin dupa trei saptamani in care s-au inregistrat accidente in lant pe autostrazi sau accidente in care au fost implicate mijloace de transport in comun.

In urma cu trei saptamani, pe A2 a avut loc unul dintre cele mai grave accidente de circulatie din Romania. Patru persoane au murit, iar 57 au avut nevoie de ingrijiri medicle. In accident au fost implicate 33 de autovehicule.

De asemenea, pe 16 noiembrie, administratorii autostrazilor A1, A2 si Centurii Capitalei au fost amendati cu 30.000 de lei de politisti, dupa accidentele din cauza poleiului. Atunci, 17 masini au fost avariate in seria de accidente. In urma accidentelor de pe autostrada A2 si Drumul National Centura Bucuresti au fost duse la spitale din Capitala cinci persoane, dintre care doua la Spitalul „Sfantul Pantelimon”, doua la Spitalul „Bagdasar-Arseni” si una la Spitalul de Urgenta Floreasca, acestea avand traumatisme si fracturi. Alte persoane care au suferit rani minore au primit ingrijiri de la echipajele SMURD.

Pe 19 noiembrie, in judetul Ilfov, in apropierea localitatii Sindrilita de pe DN2, trei persoane au murit, iar 15 au fost ranite dupa ce un autoturism a patruns pe contrasens si s-a izbit de un microbuz de persoane.

Alte patru persoane si-au pierdut viata si trei au fost grav ranite, marti dupa-amiaza, dupa ce un microbuz a intrat pe contrasens si s-a ciocnit frontal cu un autocamion de marfa, pe DN 2, intre Adjud si Focsani, in dreptul localitatii Ruginesti, in judetul Vrancea.

Ultimul accident grav a avut loc vineri, cand 17 persoane angajate la uzina Dacia, au fost ranite. In accident au fost implicate doua autobuze care ii transportau pe muncitori.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri