Un avion cu 4 persoane la bord a aterizat fortat pe marginea unei autostrazi in apropiere de Oldenburg, Germania, imediat dupa ce a decolat de pe un aerodrom din apropiere. O persoana a murit si alte trei au fost ranite in urma accidentului.

Avionul tocmai decolase de pe un aerodrom aflat in apropiere si s-a confruntat cu dificultati, catre ora locala 13.30 (14.30, ora Romaniei). Pilotul a murit, potrivit presei locale, iar alte trei persoane au fost ranite. Politia a afirmat ca una dintre persoanele de la bord, despre care se crede ca este copilotul, este "ranita grav". Insa nicio alta persoana de la sol, de pe autostrada, nu a fost ranita, potrivit Mediafax.

Avionul a aterizat fortat intre un gard si un parapet, la doar patru metri de circulatia de pe benzile autostrazii. Potrivit revistei Bild, pilotul era foarte experimentat. "Exista un mort si trei raniti grav", a declarat un purtator de cuvant al pompierilor citat de publicatie. Doi dintre supravietuitori, blocati in epava, au fost descarcerati de pompieri.

Ranitii au fost condusi la spital cu un elicopter, iar drumul a fost inchis. Locul a fost izolat din cauza unui "pericol de explozie", deoarece din epava se scurgea carburant. Imagini de la locul aterizarii fortate arata pagubele provocate aeronavei de impact.

Destinatia avionului era necunoscuta. Aeronava zacea pe o parte langa drum, cu o aripa peste parapetul autorstrazii. Cauza care a condus la aterizarea fortata, imediat dupa decolare, nu era nici ea cunoscuta. Experti din cadrul Agentiei federale germane pentru aviatie au fost informati si urmau sa soseasca la fata locului. Incidentul a provocat haos in traficul rutier, in contextul in care numeroase familii se intorc de pe insule din Marea Nordului, unde si-au petrecut vacanta de Paste.

Citeste si:
Bunicul lui Andreas Lubitz este originar din Romania
Bunicul copilotului Andreas...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Minciuna infioratoare pentru zboruri gratuite