Accidentul s-a produs cu putin timp inaintea orei 16.00 (17.00 ora Romaniei), potrivit pompierilor, scrie Mediafax.

"Avionul a decolat de pe aerodromul Temploux, avand la bord zece parasutisti si probabil un pilot, si s-a prabusit dupa zece minute pe un camp. Toti ocupantii au decedat din nefericire. Bilantul este de zece sau 11 victime", a declarat primarul din Fernelmont, Jean-Claude Nihoul, contactat prin telefon.

"Avionul este de nerecunoscut, este in mare parte carbonizat", a explicat Nihoul. Aparatul s-a prabusit "la aproximativ 250 de metri" de case, in apropierea satului Marchovelette, situat in comuna Fernelmont, o regiune rurala din Namur.

Citat de presa belgiana, primarul a declarat, de asemenea, ca un martor ocular i-a explicat ca "trei sau patru parasutisti au incercat sa isi deschida parasutele dar mult prea tarziu".

Citeste si:

"Tocmai am vazut un avion care si-a pierdut aripa dreapta in zbor si s-a prabusit - s-a auzit un zgomot puternic - inspre sudul Marchovelette. Nu am vazut pe nimeni iesind cu parasuta", a explicat un locuitor din sat, citat de radioteleviziunea belgiana RTL.

"Avionul a trecut pe deasupra mea si am vazut piese cazand din avion. Apoi, aparatul si-a inclinat varful si s-a prabusit la 200 de metri mai departe", a explicat un locuitor, citat de publicatiile grupului SudPresse.

Intr-un comunicat, premierul Elio Di Rupo a declarat ca "a aflat cu emotie despre tragicul accident de avion produs in apropiere de Namur". "Primele sale ganduri se indreapta spre numeroasele victime. El adreseaza cele mai sincere condoleante familiilor si prietenilor lor", adauga textul.