Serviciul de ambulanta de pe Coasta de Sud-Est a anuntat ca toate victimele au murit la fata locului, iar o persoana a fost condusa la spital in stare critica. Avionul s-a prabusit pe autostrada A27, situata in apropiere, in West Sussex. Drumul urma sa ramana inchis mai multe ore. Martori oculari au declarat ca avionul efectua o bucla, dar nu a terminat acrobatia si s-a prabusit, scrie Mediafax.

"Avionul implicat este un Hawker Hunter T, marcat cu numarul 7. Tocmai isi incepuse numarul", a declarat Stephen Jones, care a vazut accidentul. "Tocmai incepuse sa efectueze o bucla, iar in timp ce o incheia m-am gandit «esti prea jos, esti prea jos, ridica-te»", a continuat el. "Si s-a dus direct in pamant, fie pe A27, care trece pe langa aeroport, fie in apropiere", a adaugat el.

Un purtator de cuvant al Royal Sussex County Hospital a declarat ca doi barbati au fost adusi la spital, unul intr-o situatie critica, iar celalalt grav ranit. Alti zece raniti au primit ingrijiri la fata locului. Ailish Southall, care conducea pe A27, iar in automobil se aflau cei doi copii ai sai, a declarat ca avionul s-a prabusit in apropiere de ei. "Asteptam sa se ridice, dar nu a facut-o", a declarat ea, adaugand ca "a izbucnit un incendiu urias, iar noi am fugit din masina pentru a ne feri de fragmente, deoarece (avionul s-a prabusit la) 15 metri distanta".

Citeste si:

Alt martor ocular a scris, intr-un mesaj postat pe Twitter sub numele de Jon B, ca s-a auzit "un trosnet puternic, iar o minge de foc si fum negru des s-a ridicat de la sol". "A avut loc un incident major in afara aerodromului", au anuntat organizatorii intr-un mesaj postat pe Twitter, adaugand ca au intervenit serviciile de urgenta. "Catre ora (locala) 13.20 (15.20, ora Romaniei), avionul a lovit mai multe masini pe A27, imediat la nord de Aeroportul Shoreham, unde are loc un spectacol aerian", a anuntat politia intr-un comunicat.

Un purtator de cuvant al Air Accidents Investigation Branch (AAIB), organismul insarcinat cu anchetarea accidentelor aeriene in Marea Britanie, a declarat ca institutia "este la curent cu incidentul si va mobiliza o echipa care sa ancheteze". Acesta este al doilea incident la Shoreham Airshow din ultimii cativa ani. In septembrie 2007, un cascador din seria James Bond, Brian Brown, in varsta de 49 de ani, a murit dupa ce s-a prabusit la bordul unui avion de tip Hurricane, din timpul celui de-al Doiea Razboi Mondial, la o reconstituire a Bataliei Angliei.

Avionul de tip Hawker Hunter a fost unul dintre principalele tipuri de aeronave utilizate de catre Fortele Aeriene Regale (RAF) in anii '50 si la inceputul anilor '60. Avionul, cu un singur loc, a fost folosit ca avion de vanatoare, avion de vanatoare-bombardier, in misiuni de recunoastere si acrobatie.