La scurt timp, tragedia a avut loc in regiunea Donetk, la granita dintre Ucraina si Rusia. Toate cele aproape 300 de persoane de la bord, printre care si tanarul olandez care a postat pe Facebook, au murit.

In acelasi timp, compania Malaysia Airlines a anuntat pe Twitter ca a pierdut contactul cu avionul MH17, care a decolat din Amsterdam.

Anton Gerashchenko, un consilier in Ministrul de Interne al Ucrainei, a scris pe Facebook (in limba rusa) ca "280 de pasageri si 15 membri ai companiei au murit" si ca avionul a fost ultima oara localizat la altitudinea de 10.000 de metri, potrivit The Guardian.

Totodata, el a pus pus link-ul catre un film care arata cum iese fum intr-o zona in estul Ucrainei si a acuzat militantii de doborarea avionului.

Citeste si:

"Un avion civil cu zbor de la Amsterdam la Kuala Lumpur tocmai a fost doborat de un sistem anti-aeronave Buk", a completat consilierul pe contul sau de Facebook.

Un avion de linie malaysian care decolase din Amsterdam si se indrepta spre Kuala Lumpur s-a prabusit joi in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de separatistii prorusi, provocand moartea a aproape 300 de persoane. Oficiali americanii au declarat ca avionul malaysian a fost doborat de o racheta sol-aer, dar originea acesteia ramane nesigura.

Sursa foto: Cor Pan/Facebook.com