Nu rebelii prorusi, ci "partea adversa bombardeaza constant aceasta zona, ceea ce impiedica (expertii internationali-n.r.) sa lucreze la locul prabusirii", a declarat Putin, citat de agentia de presa rusa RIA Novosti, in cursul unei intrevederi la Beijing cu premierul malaysian Najib Razak, conform Mediafax.

El a salutat faptul ca "specialistii malaysieni au primit in final autorizatie sa participe deplin la ancheta" asupra catastrofei aviatice, care s-a soldat cu 298 de morti in estul Ucrainei. "Sunt sigur ca specialistii (malaysieni) vor avea o contributie indispensabila" la aceasta ancheta, a precizat Putin. Presedintele rus a transmis de asemenea "sincere condoleante apropiatilor victimelor si intregului popor al Malaysiei".

Avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborat de o racheta la 17 iulie in Ucraina, in timp ce survola o zona controlata de rebeli. La scurt timp dupa catastrofa, Statele Unite si Kievul au afirmat ca aparatul, care efectua o cursa intre Amsterdam si Kuala Lumpur, a fost distrus de o racheta de tip Buk furnizata rebelilor de Rusia. Moscova a dezmintit si a acuzat la randul sau fortele ucrainene ca sunt responsabile de aceasta tragedie.