Cele mai solicitate produse si servicii ale agentiilor de turism online in ultimele 12 luni au fost biletele de avion (90%), urmate de serviciile de cazare (25%), potrivit studiului despre piata de turism din Romania, realizat de Mercury Research.

In urma studiului, reiese ca mai multi clienti ai agentiilor de turism online aleg sa cumpere bilete de avion in comparatie cu agentiile clasice (90% versus 39%). Clientii agentiilor de turism care cumpara bilete de avion sunt cu preponderenta persoane necasatorite, cu varste intre 18 si 30 ani, in timp ce ofertele de cazare sunt mai solicitate de persoanele peste 30 de ani, casatorite sau divortate.

"Piata de turism online castiga teren si agentiile se diferentiaza intr-un interval de timp relativ scurt. In alegerea agentiei, clientii iau in considerare intr-o mare masura nivelul de incredere fata de acea agentie, ofertele si pachetele pe care le ofera sau calitatea serviciului cu clientii", a declarat Ingrid Lambru, director de marketing Mercury Research.

O alta particularitate a agentiilor online este ca serviciile de inchiriere de masina sunt mai solicitate de clientii acestora in comparatie cu totalul agentiilor clasice (9% versus 5%).

De asemenea, croazierele, care au fost cerute doar de 2% dintre romanii din mediul urban, au fost mai solicitate in ultimul an de clientii agentiilor online (6%).

Citeste si:
Franta introduce o ecotaxa pe biletele de avion pentru a salva planeta
Franta va introduce o ecotaxa...

Cea mai populara agentie de turism online din Romania

Doi din zece oraseni au declarat ca au apelat la serviciile Vola.ro cel putin o data pana in prezent, un numar semnificativ mai mare fata de 2017, cand procentul se ridica la 14%. Urmatoarea agentie de turism online in ceea ce priveste utilizarea este Momondo care atinge 6% din totalul romanilor din mediul urban. Gradul de multumire foarte ridicat fata de agentie (scor 8.1 din 10) coreleaza cu nivelul de recomandare al acesteia, 20%, Vola.ro plasandu-se nu numai in topul agentiilor online de turism, dar si in top 3 agentii online si clasice recomandate, dupa Christian Tour si Paralela 45.

Un sfert dintre romanii din mediul urban (25%) considera ca Vola.ro este o agentie de incredere si isi mentine si in 2019 statutul de lider in topul agentiilor de turism online, urmata de motoarele de cautare Momondo (8%), Skyscanner (4%) si agentia online Esky.ro (4%). De asemenea, Vola.ro a obtinut cele mai bune rezultate in ceea ce priveste increderea si in randul celor care cunosc agentia, cu 42%, de asemenea inregistrand o crestere fata de 2017 (33%).

Si cand vine vorba de serviciile de relatii cu clientii, unul dintre criteriile importante pe care le au in vedere turistii atunci cand aleg agentia cu care lucreaza, Vola.ro se plaseaza pe primul loc cu 21% fata de celelalte agentii de turism online care au obtinut sub 5% din totalul orasenilor.

"Feedback-ul direct al clientilor nostri, increderea pe care ne-o acorda, in crestere de la an la an, certitudinea lor ca se pot baza pe echipa noastra de la primul contact cu platforma Vola.ro si pana la finalizarea calatoriei, raman obiectivele noastre principale. Investim permanent in produsele noastre si in echipa Vola.ro astfel incat clientii nostri sa simta in orice moment ca au un adevarat partener in noi", a declarat Claudia Tocila, Director de Marketing Vola.ro.

Citeste si:
Lucruri pe care sa le stii daca vrei sa calatoresti cu animalul tau
6 lucruri pe care ar trebui...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »



Citeste si
Ministerul Muncii vrea servicii de transport aerian de 2,5 mil. lei