Nokian Tyres, producator de anvelope finlandez, va deschide anul viitor un nou centru tehnologic cu scopuri multiple in Santa Cruz de la Zarza, Spania, atat pentru anvelopele de iarna, cat si pentru cele de vara.

Centrul va costa 16 milioane de euro, va fi construit la sud de Madrid pe 300 de hectare si va fi inconjurat de o pista ovala de 5 kilometri.

„Aceasta pista ovala cu curbe inclinate ne permite sa testam anvelopele de vara si de iarna cu indice de viteza ridicat, la viteze de pana la 300 km/h. In special in Europa Centrala si America de Nord exista cerere pentru anvelopele cu indice de viteza ridicat, iar acestea sunt cele doua zone pentru care ne propunem in prezent o dezvoltare puternica,” a declarat Antti-Jussi Tahtinen, vice-presedinte, marketing si Ccmunicare, Nokian Tyres.

In centrul pistei ovale se vor afla piste de cercetare si testare suplimentare, pentru acvaplanare, franare si manevrare pe suprafete umede. Aici se vor desfasura si majoritatea testelor de omologare, inclusiv testarea nivelului de zgomot al anvelopelor.

Citeste si:
Program prelungit la metrou, joi, cu ocazia meciului Romania-Spania
Program prelungit la metrou,...

Nokian Tyres a fost fondata in 1988, insa isi are radacinile in anul 1898, cand a fost infiintata Suomen Gummitehdas Oy sau Fabrica de cauciuc finlandeza. Unitatile de productie se afla in Finlanda si Rusia. Sediul central al Nokian Tyres se afla in Nokia, Finlanda, iar sediul european este la Praga.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Nokian Tyres construieste un nou centru de testare de mare viteza