Noul centru de testare Nokian Tyres din Spania permite testarea anvelopelor de vara, mixte si de iarna in toate sezoanele. Traseele vor fi gata in anul 2020, iar investitia totala este estimata la 60 de milioane de euro.

Locul in care exista candva doar o linie galbena, formata din numeroase campii, ofera acum o imagine impresionanta a pistelor de testare.

Cel mai impresionant element al centrului de testare este pista ovala formata din curbe indoite, cu o lungime de peste 7 km. O echipa din Germania, specializata in constructia curbelor pentru piste ovale, lucreaza in prezent la topografia si straturile superioare ale acestor curbe.

Santierul, cu o suprafata de 300 de hectare, este situat in Santa Cruz de la Zarza, un oras mic, aflat la o ora distanta de condus fata de Madrid.

"Centrul de testare din Spania este cea mai mare investitie in zona de testare pe care compania a facut-o de-a lungul istoriei sale. Acest centru de testare va ajuta la cresterea sanselor de a fabrica produse compatibile cu pietele aflate in continua crestere si care se aliniaza strategiei noastre. De asemenea, centrul de testare investeste in cercetarea si dezvoltarea tuturor produselor noastre.", spune Juha Pirhonen, vicepresedinte al Tire Technologies.

Accentul principal este pus pe anvelopele de vara, pe anvelopele mixte si pe anvelopele cu o clasa de viteza ridicata. Exista o cerere foarte mare pentru aceste tipuri de anvelope pe pietele aflate in dezvoltare, din Europa Centrala si America de Nord - unde compania va deschide in curand o noua fabrica. O alta arie de interes a centrului de testare este dezvoltarea sigurantei produselor, pe tot parcursul anului.

Cele mai multe dintre lucrarile de pregatire a celor peste 10 piste de testare ale noului centru de testare sunt acum pregatite: straturile superioare ale solului au fost indepartate, iar utilajele au inceput deja lucrarile de constructie a pistelor. Urmatoarea etapa este finalizarea lucrarilor de constructie a straturilor de asfalt care, pentru majoritatea pistelor, vor fi finalizate in anul 2020.

Lucrarile de constructie a pistei ovale sunt cele mai avansate: ghilimelele curbei sudice si lucrarile de sol sunt deja finalizate. Urmatoarele etape sunt profilarea profunda si asezarea primelor straturi de asfalt. Odata pregatita, pista ovala va permite testarea anvelopelor la viteze de pana la 300 km/h.

Noul centru de testare este cel de-al treilea construit de Nokian Tyres. Acesta completeaza reteaua de testare existenta a companiei, formata din centrul de testare de 700 de hectare din Ivalo, dedicat testarii anvelopelor de iarna si centrul de testare situat langa sediul central din Nokia.

Una dintre zonele de dezvoltare pe care Nokian Tyres se concentreaza este planta guayule, o posibila materie prima pentru fabricarea anvelopelor. Nokian Tyres participa in mod activ la cultivarea si studiul acestei plante, impreuna cu universitatile locale si numerosi parteneri. Scopul este de a identifica daca guayule este o posibila resursa de cauciuc de inalta calitate. Plantatia este intretinuta de fermieri locali.

Compania a pastrat, de asemenea, 25 de hectare de teren pentru protectia faunei salbatice. Acest proiect include construirea de cuiburi pentru soimi si bufnite si construirea unor elemente de apa pentru pasari, care vor fi urmarite indeaproape in urmatorii 3 ani. De asemenea, stejari holm si alti copaci vor fi plantati pe santier.

Nokian Tyres dezvolta si produce anvelope premium pentru persoanele care apreciaza siguranta si durabilitatea. Inspirati de mostenirea noastra scandinava, fabricam produse inovatoare pentru autoturisme, camioane si utilaje grele, pentru un condus fara griji in orice conditii. Lantul nostru Vianor furnizeaza anvelope si service auto. In 2018, vanzarile nete ale companiei au fost de 1,6 miliarde de euro si am avut aproximativ 4.800 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri