Circulatia vehiculelor poluante provoaca mari ingrijorari in majoritatea statelor europene. De la reguli de circulatie alternativa, la interzicerea traficului in anumite zone, autoritatile publice au declansat lupta impotriva poluarii urbane, scrie Transport Times.

Parisul si regiunile din jurul sau s-au confruntat la inceputul lunii decembrie cu un nivel crescut al poluarii — cel mai intens si mai lung episod din ultimii zece ani. La 1 decembrie a fost inregistrat recordul de poluare, cu concentratii maxime de 146 micrograme pe metru cub.

In aceste conditii, pentru a patra oara in ultimii 20 de ani, autoritatile franceze au impus sistemul de circulatie alternativ la Paris si in suburbiile sale.

In Suedia, orasele Stockholm si Goteborg au impus o taxa de oras.

La Bruxelles, o lege regionala prevede din 2009 masuri restrictive de circulatie in functie de nivelul de poluare.

Citeste si:
Ziua fara autoturisme, desemnata de Primaria Bucuresti
,,Ziua fara autoturisme":...

In Marea Britanie, din 2003 se aplica o taxa urbana, in zilele lucratoare, pentru circulatia autovehiculelor in centrul Londrei. Sunt scutiti de aceasta taxa rezidentii si posesorii de autovehicule cu emisii scazute.

La Lisabona, in Portugalia, accesul in centrul istoric in timpul saptamanii este interzis vehiculelor fabricate inainte de anul 2000.

© Jan Martin Will | Dreamstime.com - Eiffel tower

Citeste si:
Circa 100 de companii s-au mutat din UK in Olanda inainte de Brexit
Aproape 100 de companii s-au...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Regina Marii Britanii suspenda Parlamentul, chiar inainte de Brexit