Dupa Pastele din 2017 toti cei care au depus hotararile definitive legalizate pe taxa auto au primit "Clasare". Cei care au depus dosarele la ANAF pot cere executarea silita a ANAF-ului, insa, nu exista executori care sa execute ANAF-ul. Care era procedura initiala aflam de la avocatul Marius Coltuc.

Ordinul comun al ministrului mediului, apelor si padurilor si al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 682/1154/2016 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor prevazute la art. 7, 9 si 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, precum si a sumelor stabilite de instantele de judecata prin hotarari definitive si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 274 din 12 aprilie 2016.

Procedura de restituire a taxei auto

Precizari:

- potrivit prevederilor art. 12 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilii care au achitat in perioada 1 ianuarie 2007 - 14 martie 2013: taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresata organului fiscal competent.

- nu se restituie timbrul de mediu;
- sumele platite, precum si dobanzile datorate contribuabilului pentru perioada cuprinsa intre data perceperii taxelor si data restituirii
acesteia se achita pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora;
- prin ordinul 1154/2016 a fost stabilita procedura de restituire si formularistica necesara restituirii;

- in vederea restituirii, persoana beneficiara trebuie sa depuna la organul fiscal o cerere tip la care sa ataseze urmatoarele documente:
a) actul de identitate;
b) cartea de identitate a vehiculului, cu prezentarea in original;
c) certificatul de inmatriculare a vehiculului, cu prezentarea in original.

- cererea trebuie sa contina in mod obligatoriu contul bancar in care urmeaza a se face restituirea;
- documentele in original se restituie contribuabililor dupa verificarea lor;
- cererea se solutioneaza de organul fiscal in termen de 45 de zile de la depunere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri