5 Mai 2017

Legea RCA: Comisiile din Camera Deputatilor au primit 327 de amendamente



Comisiile de Buget-Finante, Transporturi, Industrii si Juridica din Camera Deputatilor au primit 327 de amendamente la Legea RCA, urmand ca in perioada urmatoare acestea sa fie adoptate de parlamentari pentru a fi sustinute in cadrul dezbaterilor, a declarat, pentru Agerpres, Leonardo Badea, presedintele Comisiei Buget Finante din Camera Deputatilor.

Avem 327 de amendamente depuse de asiguratori, transportatori, societatea civila. Aceste 327 de amendamente nu sunt asumate de catre niciun deputat pana acum. Materialul a fost dat la studiu. Luni o sa am o intalnire cu presedintii si birourile Comisiilor (Comisia pentru buget, finante si banci, Comisia pentru industrii si servicii, Comisia pentru transporturi si infrastructura si Comisia juridica ) n.r. pentru a vedea daca cineva isi asuma amendamente si sa le trecem intr-o forma care poate fi discutata", a spus Leonardo Badea.

Piata asigurarilor din Romania a fost dominata, in 2016, de criza asigurarilor auto obligatorii, declansata de transportatori din cauza cresterii exponentiale a tarifelor, criza care a dus la emiterea unei Ordonante de Guvern care prevede plafonarea preturilor RCA pe o perioada de sase luni. Noile tarife au intrat in vigoare incepand cu data de 18 noiembrie 2016.

CITESTE SI: Fondul de Garantare a platit 177 milioane lei catre creditorii Astra, Carpatica si Forte



Citeste si